Acasă » 2010 » Mai » 29
Antrenorul echipei feminine de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea, Radu Voina, a declarat, marţi, că nu i s-a propus prelungirea contractului şi a lăsat să se înţeleagă că se va despărţi de gruparea olteană.
"Eu sunt mândru că am antrenat pe Oltchim. Pentru mine a fost cel mai dificil sezon ca antrenor. Colegul meu, Aurel Roşca, mi-a confirmat că a fost unul din cele mai dificile sezoane din istorie pentru Oltchim. Mă bucur că am terminat cu bine contractul pe care l-am semnat cu Vâlcea, şi nu înainte de termen, aşa cum s-a întâmplat cu mulţi dintre colegii mei. Un contract ... Detalii... »
Vizualizări: 351 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-29 | Comentarii (0)


Liderii sindicali anunţă grevă în aproape toate domeniile, angajaţilor le e frică să participe

liderii sindicali au anunţat iniţial grevă generală şi de solidaritate în 31 mai în aproape toate sectoarele de activitate, ulterior unele federaţii s-au sustras de la protest, iar în prezent nici cei care au rămas fermi pe poziţie nu pot spune exact câţi angajaţi vor opri efectiv lucrul.

Pentru luni sunt anunţaţi că vor intra în grevă generală pe termen nelimitat 360.000 de angajaţi din educaţie şi 80.000 de funcţionari publici din administraţie. Acestora ar trebui să li se mai adauge, într-o grevă de solidaritate, peste 100.000 de angajaţi din administraţie, 120.000 de salariaţi din sănătate, dar şi aproximativ zeci de mii de poliţişti, angajaţi din penitenciare.

În realitatea însă, cei care vor opri cu adevărat lucrul vor fi mult mai puţini.

Şi aceasta pentru că angajaţilor le este frică să semneze pe ... Detalii... »

Vizualizări: 333 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-29 | Comentarii (0)

S-a nascut la 7 iunie 1886, in Bucuresti. Tatal sau, Constantin Coanda, era originar din Craiova. A fost legat de Oltenia prin bunicii de la Perisor, localitate unde a venit de mai multe ori. Henri Coanda a urmat Colegiul „Sf. Sava” din Bucuresti si Liceul Militar din Iasi, apoi Scoala militara de artilerie din Bucuresti, pe care a absolvit-o in 1905. A studiat la Scoala superioara de aeronautica si constructii mecanice de la Paris, dar si la Liege, Montefiore.

In 1967 a fost incununat cu titlul de Doctor Honoris Causa al Institutului Politehnic Bucuresti, a devenit membru al Academiei Romane (1970), presedinte al Institutului pentru Creatie Stiintifica si Tehnica Bucurest ... Detalii... »

Vizualizări: 320 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-29 | Comentarii (0)

Fiecare dintre noi a cunoscut elevi si studenti straluciti, dar care au reusit mai putin in profesia aleasa si in viata privata. Adesea este vorba de persoane care sunt bine dezvoltate din punct de vedere intelectual, dar care reusesc mai putin sa-si coordoneze mentalul si emotiile.
Inteligenta emotionala este larga si utilizeazta mentalul, capacitatea de a prevedea in timp, de a capta ceea ce se petrece in spatiu, inclusiv reactiile celorlalti fata de propriile comportamente. Experienta urmatoare este concludenta. Un experimentator abordeazta o clasa de copii de patru ani, cu inteligenta medie. El le spune: „Va dau fiectaruia un pachet de bomboane si voi puteti sta le mancati farta sta fiti pedepsiti, dar eu trebuie sta lipsesc ctateva minute. La intoarcere, cei care nu au mancat bomboanele vor mai primi un pachet”. S-a observat ca unii s-au grabit sa-si manance bomboanele, iar altii au putut astepta pentru a obtine un beneficiu mai mare. Acesti copii au fost revazuti ... Detalii... »
Vizualizări: 437 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-29 | Comentarii (0)