Acasă » 2010 » Iulie » 06
Alimentele se vor scumpi cu încă 7-8% ca urmare a ploilor din ultima perioadă, care au afectat sute de hectare de culturi, pe lângă majorarea determinată de creşterea TVA de la 19% la 24%, potrivit federaţiei AGROSTAR.

"În următoarele săptâmâni vom asista la o scumpire a produselor agricole cu până la 8% din cauza faptului că sute de hectare cu diferite culturi au fost compromise. La această catastrofă naturală se adaugă lipsa subvenţiilor pentru acest an, dar şi faptul că agricultorii ale căror culturi au fost afectate de ploi nu vor primi nicio despăgubire, pentru că legea 381 care reglementa acordarea de despăgubiri în caz de calamităţi a fost abrogată la începutul acestui an şi nu există niciun act normativ care să o înlocuiască", a declarat într-un comunicat Niculae Ştefan, preşedintele AGROSTAR.

El menţionează că, în aceste condiţii, agricultorii sunt lipsiţi de orice resursă financiară pentru campan ... Detalii... »

Vizualizări: 359 | Adăugat de: yka | Data: 2010-07-06 | Comentarii (0)

Băut în cantităţi prea mari, ceaiul verde poate afecta oasele, scăzându-le densitatea, se arată într-un studiu american efectuat pe şoareci.Studii anterioare, de origine japoneză, au demonstrat că ceaiul verde, consumat cu regularitate, reduce riscul de boli cardiovasculare şi protejeaza persoanele obeze împotriva steatozei hepatice (ficatul gras). Totuşi, pe lângă efectele benefice, ceaiul verde se pare ca are şi o fată ceva mai intunecată.

Consumul de cei verde reduce lungimea osului femural, volumul, densitatea acestuia, precum şi grosimea stratului cortical de la suprafaţa oaselor.

Vizualizări: 350 | Adăugat de: yka | Data: 2010-07-06 | Comentarii (0)

Primul "ziar al străzii" din Serbia, numit Liceulice (Faţa străzii), a fost lansat luni şi va fi vândut de copii fără adăpost, care au fost instruiţi despre modul în care ar trebui să comercializeze această publicaţie lunară.

"Acest proiect le va permite copiilor care vând publicaţia să câştige nişte bani, dar mai important este că ei vor experimenta ceva nou, vor căpăta încredere în sine şi vor învăţa ceva util. Asta le va da sentimentul că fac parte din societate", a declarat Miroslav Marinovic, redactorul şef al publicaţiei.

Potrivit diferitelor estimări, în Belgrad există între 200 şi 700 de persoane fără adăpost.

Copiii cu vârste peste 15 ani, care au fost instruiţi să vândă ziarul, provin dintr-un centru de îngrijire a copiilor abandonaţi. Ziarul va fi vândut cu 100 de dinari (0,96 de euro), iar veniturile vor fi impărţite în mod egal între copiii care vând ziarul şi investitorii în proiect.

... Detalii... »

Vizualizări: 382 | Adăugat de: yka | Data: 2010-07-06 | Comentarii (0)

Topul jucătorilor a căror cotă a explodat la CM!

Eşti la Mondiale, deci exişti! Pe lângă gloria şi orgoliul căutate de naţionale, Cupa Mondială reprezintă şi o adevărată vitrină pentru jucători. Iar surprizele nu au fost numai neplăcute: Franţa sau Italia, dar şi eliminarea Brazilei şi Argentinei sunt dintre cele negative. Ghana, SUA, Uruguay, Japonia sau Paraguay au fost printre cele pozitive.

Gazzetta dello sport a alcătuit un top al jucătorilor de la Cupa Mondială a căror cotă a explodat în timpul turneului din Africa de Sud. De la Mascherano la Neuer, de la olandezul Van der Wiel la algerianul Belhadj, de la neamţul Ozil, la japonezul Honda!

Neuer - de la 10 la 15 milioane! Portarul Germaniei are 24 de ani şi a debutat în Bundesliga 1 august 2006. Are 70 la sută şanse să ajungă la Bayern!

Van der Wiel - Fundaşul de 22 de ani al lui Ajax a crescut pe piaţa transferurilor ... Detalii... »

Vizualizări: 390 | Adăugat de: yka | Data: 2010-07-06 | Comentarii (0)

Primul-ministru Emil Boc şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, au inspectat luni digul de protecţie al municipiului Galaţi, construit de-a lungul Dunării şi la care se lucrează pentru supraînălţare până la cota de 715 cm, astfel încât să poată ţine în loc viitura de pe Dunăre, în prevent nivelul fluviului fiind la 678 de centimetri.

Premierul a dat mâna cu zeci de lucrători MAI şi MApN veniţi la Galaţi din toate zonele ţării pentru a ridica digul care să protejeze de inundaţii cartierul Valea Oraşului, unde trăiesc circa 8.000 de oameni.

Primul-ministru, care a pus un sac cu nisip la baza digului, a fost huiduit de mai mulţi gălăţeni, cu care însă Boc a stat de vorbă.

Un pensionar i s-a plâns lui Emil Boc de pensiile mici şi preţurile mari, premierul replicându-i omului că momentul actual este destinat exclusiv pericolului de pe Dunăre şi că, după ce acest pericol va fi îndepărtat, se vor discuta şi alte probleme.

"Prima ... Detalii... »

Vizualizări: 384 | Adăugat de: yka | Data: 2010-07-06 | Comentarii (0)