Acasă » 2010 » Noiembrie » 28
Vulpea este un animal îndrăgit în Marea Britanie, dar un atac recent împotriva unor copii a provocat o adevărată dezbatere, arată AFP. Lola şi Isabella Koupparis au fost muşcate de o vulpe care a intrat pe fereastra deschisă. Lola a suferit răni la faţă, iar sora ei - la braţe. "Când am intrat în cameră, am văzut sânge pe pătuţul Isabelei", a spus mama fetiţelor pentru BBC. "Când am aprins lumina, am văzut o vulpe care părea că nu se teme de mine, mă privea fix în ochi", a adăugat ea. Un specialist în comportamentul animalelor a spus că este posibil ca vulpea să fi fost atrasă de mirosul de lapte din camera celor două gemene. "Consider că vulpea a crezut că avea acolo hrană pusă special pentru ea. După ce s-a căţărat pe pătuţ, ea a muşcat cei doi copii, considerându-i rivali la procurarea hran ... Detalii... »
Vizualizări: 403 | Adăugat de: yka | Data: 2010-11-28 | Comentarii (0)

"Ministerul pentru Afaceri sociale şi Agenţia pentru protecţia copilului vor discuta cu Ministerul Justiţiei despre schimbări de ordin legal, potrivit cărora medicii care sfătuiesc mamele să-şi abandoneze copiii cu dizabilităţi trebuie trataţi ca infractori şi pedepsiţi cu închisoarea", a spus Valentina Simeonova.Abandonarea copilului va fi interzisă prin lege în Bulgaria în trei ani, a anunţat luni viceministrul pentru afaceri sociale, Valentina Simeonova.Viceministrul a explicat că s-a luat o decizie politică pentru închiderea în 15 ani a tuturor orfelinatelor şi instituţiilor pentru copiii abandonaţi cu dizabilităţi, potrivit NewsIn.
Vizualizări: 362 | Adăugat de: yka | Data: 2010-11-28 | Comentarii (0)

Un băieţel în vârstă de doar 9 ani are patru atestate de inginer Microsoft, a scris o parte din sistemul de operare Windows 7, ştie deja trei limbi străine şi o învaţă şi pe a patra. Pe puştiul-minune din Macedonia îl cheamă Marco  şi învaţă la o şcoală normală din Skopje. El a atras atenţia asupra sa după ce a proiectat şi a instalat singur sistemul de televiziune pe Internet la el în şcoală şi astfel a ajuns să lucreze pentru Microsoft. Băiatul vorbeşte engleza atât de bine, încât predă informatica, în această limbă, propriilor profesori. O explicaţie a hiperinteligenţei copilului e comunicarea deschisă din sânul familiei.
Vizualizări: 410 | Adăugat de: yka | Data: 2010-11-28 | Comentarii (0)

O poveste cutremurătoare a făcut, recent, înconjurul lumii. O femeie de 43 de ani, Juana Elvira Gomez, din Argentina, a reuşit să scape de teroare, după 30 de ani abuzuri sexuale şi psihice. Cel care a violat-o de la 13 ani a fost chiar tatăl ei, cu care a făcut şi 10 copii. Elvira Gomez a fost violată de tatăl ei timp de 30 de ani "Nu aveam timp să sufăr... Pedepsele, ameninţările, chinurile îmi ocupau tot timpul”, a povestit în presa argentiniană Juana. "Mama mea a murit când eu aveam aproape 3 ani. Am rămas cu sora mea mai mare în grija tatălui, Armando, acum în vârstă de 62 de ani. A început să mă violeze de când aveam 13 ani. Violatorul fusese reţinut pentru furt În 30 de ani, am făcut cu el 10 copii”, a mărturisit femeia, care acum aşteaptă ca bărbatul care i-a distrus viaţa să fie pedepsit ... Detalii... »
Vizualizări: 361 | Adăugat de: yka | Data: 2010-11-28 | Comentarii (0)

Fiul poetului Adrian Păunescu vorbeşte despre ultimele versuri scrise despre tatăl său. „Pe la ora 16.30, mi-a spus să iau o hârtie, să facem sumarul pentru emisiunea sa de la Radio Reşiţa. Mi-a spus să-i fac propuneri de piese, dar, înainte de toate, văzându-mă cum îi stau în faţă, pe scaunul de lângă pat, cu pixul şi hârtia gata de scris, mi-a spus: „Hai să-ţi dictez două strofe, trei!” şi a şi început, ca niciodată de rar, să spună versuri: „De-aicea, de pe patul de spital...” Mi-a dictat cele şase strofe în 35 de minute, cu pauze lungi. Mult timp, faţă de viteza cu care scria altădată. La ultima strofă, mi-a cerut părerea, dacă să spună „pâine şi dreptate” sau „minima dreptate”. I-am spus că mi se pare mai bine „minima dreptate” şi mi-a dat credit. În alte dăţi, dacă îi spuneam că o varian ... Detalii... »
Vizualizări: 374 | Adăugat de: yka | Data: 2010-11-28 | Comentarii (0)

Femeile rome spun că resimt acut discriminarea, sunt excluse din domeniul educaţional, au probleme de sănătate, găsesc greu locuri de muncă, iar cele care au reuşit să îşi facă o carieră povestesc că au trecut prin obstacole, "complexul Elena Ceauşescu" fiind un impediment în afirmarea politică.

Zeci de persoane de etnie romă participă, timp de două zile, la lansarea unui proiect european a cărui noutate "absolută" constă, potrivit organizatorilor, în abordarea strategică privind femeile rome, care reclamă frecvent discriminarea, în timp ce unii bărbaţi le acuză că nu-şi asumă identitatea.

Proiectul "Incluziunea socială a femeilor rome" este considerat de către Asociaţia Femeilor Rome din România o premieră în UE , întrucât ţara noastră iniţiază prima politică publică cu focus pe această categorie de minorităţi.

"Este cutremurător să vezi că femeile rome sunt complet excluse din domeniul educaţional, au probleme de sănătate, nu au locuri de muncă sau ... Detalii... »

Vizualizări: 347 | Adăugat de: yka | Data: 2010-11-28 | Comentarii (0)

Marian Drăgulescu va participa la "Bumbo Gymnastic Cup", în 3 şi 4 decembrie, o competiţie organizată în Africa de Sud, pentru a promova gimnastica artistică, ritmică şi probele de trampolină.

Multiplul medaliat Marian Drăgulescu se numără printre invitaţii speciali, alături de el, la concursul programat în 3 şi 4 ... Detalii... »

Vizualizări: 353 | Adăugat de: yka | Data: 2010-11-28 | Comentarii (0)

Cea mai scăzută temperatură din ţară în acest sezon, de minus 13 grade Celsius, s-a înregistrat, duminică, la Joseni, în judeţul Harghita. Potrivit meteorologului Gyorfi Tunde de la staţia meteo din Miercurea Ciuc, temperatura de minus 13.00 grade Celsius a fost consemnată între orele 7.30 - 8.00 la Staţia Meteo Joseni.n tot judeţul Harghita a fost ger, minimele consemnate de meteorologi duminică dimineaţă fii ... Detalii... »
Vizualizări: 314 | Adăugat de: yka | Data: 2010-11-28 | Comentarii (0)

Sistemul bancar din România ar putea încheia şi anul viitor pe pierdere din cauza provizioanelor şi a competiţiei "feroce", care va duce la scăderea ratelor la credite, consideră directorul general al OTP Bank România, Laszlo Diosi.

"Evoluţia sistemului bancar din 2011 depinde de strategiile prudenţiale ale băncilor, dar cred că o să avem o imagine similară cu cea din acest an. Costul riscului nu scade imediat după ce creditele neperformante încep să se reducă. Sunt sigur că vom vedea o concurenţă feroce care poate duce la reducerea dobânzilor la credite, ceea ce poate a avea un efect negativ asupra profitabilităţii", a declarat Diosi pentru MEDIAFAX.

El a arătat că situaţia financiară a sectorului bancar va depinde anul viitor de mediul macroeconomic, dar şi de unele decizii ale Parlamentului.

Sistemul bancar a înregistrat în primele nouă luni pierderi de 474,5 milioane de lei (110 milioane de euro), iar mulţi ... Detalii... »

Vizualizări: 335 | Adăugat de: yka | Data: 2010-11-28 | Comentarii (0)

Istoria se repetă în ceea ce priveşte promovarea agresivă a serviciilor bancare fără ca aceastea să fie prezentate explicit şi mulţi clienţi privesc cardurile de credit ca pe împrumuturi de consum, pentru că mulţi oameni nu înţeleg produsele băncilor, afirmă şeful OTP România, Laszlo Diosi.Clienţii retrag banii şi sunt fericiţi să îi cheltuiască. Aceasta este o chestiune legată de protecţia consumatorilor. Unele bănci vând din nou clienţilor un produs pe care aceştia nu îl înţeleg. Le spun mereu colegilor mei că le rup gâtul dacă vând unei bunicuţe un produs de investiţii bazat pe obligaţiuni chinezeşti emise pe 35 de ani. Nu este pentru o bunicuţă. Nu este bine, pur şi simplu", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al subsidiarei grupului ungar OTP.

În acelaşi timp, cardurile de credit reprezintă o afacere bună datorită dobânzilor ridicate percepute şi a faptului că acum toate băncile "înoată în lichiditate în lei", iar aceste resurse trebuie pla ... Detalii... »

Vizualizări: 314 | Adăugat de: yka | Data: 2010-11-28 | Comentarii (0)