Acasă » 2011 » Mai » 09
1895 - S-a născut Lucian Blaga, filozof, poet, dramaturg, traducător, jurnalist, profesor universitar şi diplomat. În 1956 a fost propus de Rosa del Conte şi de criticul Basil Munteanu, dar se pare că ideea a pornit chiar de la Mircea Eliade, pentru a primi premiul Nobel pentru literatură. Printre operele sale se numără: "Poemele luminii", "Meşterul Manole", "Cruciada copiilor", "Avram Iancu", "Trilogia cunoa ... Detalii... »
Vizualizări: 293 | Adăugat de: yka | Data: 2011-05-09 | Comentarii (0)

1-Ion catre Vasile:
Ba Vasile cum stai cu bogatia ?
Vasile
-Ioc !
Da cu saracia cum stai?
-Boc !!!!!


2-In vara anului 2012, un tip intra intr-o macelarie:
- Tigari aveti? intreaba el, privind lung catre halatele macelarilor atarnate de carligele goale.
- Nu, de unde ai scos-o si p-asta?
- Aaaa, ma scuzati, am nimerit la garderoba...

3-Un batranel se plimba prin parc fluturand nedumerit in mana reteta pe care tocmai o primise de la medicul de familie. Vede o tanara mamica ce tocmai isi alapta sugarul si se apropie timid:
- Doamna, va rog, cititi-mi reteta, ca mi-am uitat acasa ochelarii...
Amabila, tanara se conformeaza si tresare, privindul pe batran lung, cu mila:
- Ce ai sa faci, tataie, ca uite, doctorul ti-a prescris lapte de mama?
- Pai, nu ne-am putea intelege? Poftiti doua sute de mii, ar trebui sa ajunga, eu sunt pensionar militar si Boc tocmai ne-a taiat pensia la jumatate...
- Bine, cred ca se poate, d ... Detalii... »
Vizualizări: 332 | Adăugat de: yka | Data: 2011-05-09 | Comentarii (0)

In estul Elvetiei, la mica distanta de oraselul Maienfeld, se afla Heididorf, sat in care se crede ca ar fi copilarit micuta Heidi, dupa ce i-au murit ambii parinti. Legendele spun ca aceasta fetita incantatoare, care cu timpul a devenit model pentru multe fetite, ar fi crescut intr-o casa de lemn cu bunicul ei.

Scrisa in 1880 de Johanna Spyri (1827 - 1901) si tradusa in peste 50 de limbi, povestea lui Heidi a cunoscut numeroase ecranizari si a bucurat multe generatii de copii de-a lungul vremii.

Chiar daca de atunci a trecut destula vreme, Heidi cea isteata si haioasa si poate mult prea matura in gandire pentru putinii ei ani, imbracata in costum popular specific Alpilor elvetieni, are si azi un impact puternic asupra copiilor fie ca citesc povestea, ori vad filmul sau desenele animate.

Legenda spune ca la Heididorf chiar ar fi trait Heidi, dar ramane, totusi, o legenda. Ceea ce se stie, insa, cu siguranta este ca autoarea cartii si-ar f ... Detalii... »
Vizualizări: 332 | Adăugat de: yka | Data: 2011-05-09 | Comentarii (0)

Au fost metropole glorioase ale istoriei si au disparut, dar sunt inca vizitate de foarte multi turisti. Spre exemplu, Machu Picchu are anual un milion de turisti, iar numarul acestora creste, potrivit estimarilor, cu 6% pe an.

Travel.yahoo.com prezinta zece orase pierdute ale lumii.

1. Petra - Iordania

Civilizatie: nabateeni
Locuit: din secolul VI i. Hr. pana in aproximativ 551 d.Hr.

Acest oras, care are o nuanta predominanta de trandafiriu si este sapat in stanca, a devenit foarte cunoscut si datorita filmelor "Indiana Jones" si "Ultima Cruciada", pentru care au fost filmate mai multe cadre in aceasta zona.

10 orase pierdute ale lumii


2. Chichen Itza - Mexic

Civilizatie: mayasi
Locuit: din anul 6 ... Detalii... »
Vizualizări: 516 | Adăugat de: yka | Data: 2011-05-09 | Comentarii (0)

1. Everglades

Acest parc national din Florida, SUA, care are o suprafata de aproximativ 2,5 milioane de acri, include mlastini, chiparosi de balta, mangrove, savane de pini. Este singurul loc din lume in care crocodilii si aligatorii impart teritoriul.

Amenintari: poluarea care vine de la ferme, speciile invazive, dezvoltarea irationala, plus faptul ca 60% din apa din regiune este redirectionata catre orasele si fermele din apropiere. Rezultatul: Everglades are in prezent jumatate din marimea pe care o avea in 1900. Mai mult, zona reprezinta singurul habitat pentru pantera de Florida, existand mai putin de 100 de exemplare ramase aici. Aceasta specie ar putea sa dispara complet in urmatorii 40 de ani, si nu este singura, cel putin alte 20 de specii din Everglades fiind in pericol.
2. Insulele Maldive

Aceasta zona din Oceanul ... Detalii... »
Vizualizări: 352 | Adăugat de: yka | Data: 2011-05-09 | Comentarii (0)

You've heard the grim timelines: if warming continues, the Great Barrier Reef will be bleached by 2030; glaciers in the Swiss Alps, on Mt. Kilimanjaro, and in Glacier National Park will disappear in under 40 years; and Arctic ice melt will leave the North Pole bare and polar bears extinct. The immediacy of these timelines prompts flocks of curious eco-tourists to travel to environmentally fragile areas. Tourism is both bane and boon: it can add strain to already distressed areas, but it can also provide income, which in turn can help preserve these wonders. In time for Earth Day, we spotlight 10 areas under threat—some lesser known than others—that can still be visited responsibly.


Belize Barrier R ... Detalii... »

Vizualizări: 490 | Adăugat de: yka | Data: 2011-05-09 | Comentarii (0)

Pestii in mod evident reprezinta o zodie de apa, iar cuvantul reprezentativ este "intelegere". Persoanele aflate sub acest semn zodiacal sunt puternice, insa nu prea sunt nascute pentru functii importante, mai ales pentru a fi lideri, deoarece ele doresc sa isi traiasca viata in propriul stil, fara a fi responsabile de soarta celor din jur.

Cel mai bine se simt iarna si in acest anotimp se pot desfasura dupa bunul plac. Culoarea preferata este nuanta de verde a marii, iar piatra preferata este... coralul.

Pestii au un simt aparte pentru arta, mai ales muzica, adorand in acelasi timp tehnologia si tot ce este nou in aceste domenii.

Simbolul acestei zodii sunt doi pesti care inoata in directii diferite, de unde si dificultatea de a lua decizii concrete. Fiind ultimul semn al zodiacului, in Pesti se ragaseste cate putin din celelalte zodii, ceea ce ... Detalii... »
Vizualizări: 314 | Adăugat de: yka | Data: 2011-05-09 | Comentarii (0)


Multi oameni de afaceri nu s-ar fi gandit pana acum un doi ani la aur ca la o investitie pe termen lung. Insa multe s-au schimbat de atunci.

Subiectul invetitiilor in aur a devenit fierbinte in timpul imediat dupa inceputul recesiunii, in 2008, si asta pentru ca pretul materialului pretios crescuse foarte mult. Insa, desi la inceput a fost doar o usoara saltare, pretul a continuat sa creasca si sa creasca, si asta pentru ca mari cantitati de aur erau cumparate. Oricine avea un ban in plus il baga in aur sau in actiuni la companii ce se ocupa cu extractia aurului.

Insa, daca a investi in ceva poate f ... Detalii... »
Vizualizări: 360 | Adăugat de: yka | Data: 2011-05-09 | Comentarii (0)

Osama a invins inca o data America

   

Osama a invins inca o data America
Vizualizări: 356 | Adăugat de: yka | Data: 2011-05-09 | Comentarii (0)



In serile de week-end, cea mai simpla modalitate de a te relaxa este sa mergi cu prietenii intr-un club. Mai ales in Capitala, oferta de cluburi este de nerefuzat. Daca vrei sa vezi cum e sa fii in pielea unei vedete, alege unul dintre cluburile de fite.

Cluburile de top atrag vedetele si acolo unde par ele, atmosfera se incinge. Cele mai renumite locuri propice petrecerilor par a ramane aceleasi de la an la an. Totusi, "party people" simt mereu potentialul unui club, chiar daca e recent inaugurat, si il urca in top.

Astfel, sa incepem numaratoarea. Club Embryo este o aparitie impresionanta, designul interior futurist potenteaza atmosfera dansanta si reprezinta un background excelent pentru evenimentele care se tin aici. ... Detalii... »
Vizualizări: 325 | Adăugat de: yka | Data: 2011-05-09 | Comentarii (0)