Acasă » 2010 » August » 19 » Acasă TV a primit aprobarea CNA de a emite în HD
1:30 AM
Acasă TV a primit aprobarea CNA de a emite în HD
Postul Acasă TV a primit, marţi, acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a începe să transmită programe în High Definition.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii Pro TV SA de difuzare a canalului Acasă TV şi în sistem HD.

Potrivit solicitării, postul Acasă TV va fi difuzat în sistem HD în pachetele de cablu ale diverşilor operatori din România.

CNA a aprobat solicitarea SC Pro TV SA.

SC Pro TV SA operează şi posturile de televiziune Pro TV, Pro Cinema, Pro TV International, Sport.ro şi MTV România.

Pro TV este primul post de televiziune din România care a început emisia HD, pe 1 decembrie 2006.

Claudiu Paraschiv, Head of TV Technology al grupului Central European Media Enterprises (CME), din care face parte Pro TV, a anunţat în data de 11 mai, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Bucureşti (International Digital Forum), că până în toamna anului 2010 postul Acasă HD va fi lansat în România.

"Intenţionăm ca în 2010 să aducem un nou canal HD în România, care va fi distribuit eminamente pe cablu", a mai spus Claudiu Paraschiv. El a precizat că noul canal High Definition lansat până în această toamnă va fi Acasă. "Toată infrastructura o avem deja, este pregătită", a spus Claudiu Paraschiv, precizând că pentru lansarea Acasă HD s-au investit câteva sute de mii de euro.

Potrivit lui Paraschiv, pe lângă Pro TV HD, în prezent emite şi Sport.ro HD şi, teoretic, sigla HD poate fi aplicată şi la MTV România şi la Pro Cinema. "Noi, teoretic, putem aplica sigla HD la oricare din canalele noastre, singura problemă este legată de distribuitorii care vor distribui canalele. Nu avem conţinut sută la sută HD pe canalele astea, dar şi conţinutul de bună calitate, convertit la HD, arată foarte bine", a explicat Paraschiv.

"Toate transmisiile noastre HD sunt în simulcast cu cele SD (Standard Definition, n.r.). Nu am renunţat la transmisia terestră şi nici nu avem de gând să o facem foarte curând", a explicat Paraschiv.

El a mai afirmat că Pro TV susţine procesul de tranziţie de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră.

Vizualizări: 335 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: