Banatenii sunt cei mai mari bautori de cafea din Romania - 3 Iunie 2010 - generalitati si probleme cotidiene
Acasă » 2010 » Iunie » 3 » Banatenii sunt cei mai mari bautori de cafea din Romania
11:50 PM
Banatenii sunt cei mai mari bautori de cafea din Romania
Cei mai multi romani consuma cafea Arabica sau Robusta, in timp ce doar bucurestenii sau banatenii opteaza pentru espresso.Oricum, romanii sunt codasii Europei pana si la consumul de cafea. O persoana din Romania consuma in fiecare an doua kilograme de cafea, adica de sase ori mai putin decat un suedez, un norvegian sau un danez, care se afla pe primele locuri.

"Oamenii vor sa consume si in cafenea cafeaua lunga pe care o beau acasa. E greu, daca nu imposibil. Cel mai calitativ produs de cafea este espresso", a spus Mihai Panfil, unul dintre pionierii barrista, adica persoana specializata in prepararea si servirea cafelei in Romania.

Cornel Teban, director de vanzari Don Cafe pe zona de vest, sustine ca banatenii sunt cei mai mari bautori de cafea din Romania.

"Lucrez in domeniul cafelei din 2002, de pe vremea cand in baruri se vindea cafea la ibric, si pot spune ca in Timisoara cultura cafelei a evolut pozitiv. Datorita influentei vestului si mai ales a comunitatii italienilor, care ne-au invatat ce inseamna un espresso de calitate. In sudul tarii, exceptand Bucurestiul, tendinta e de a bea asa-zisul espresso lung", a spus acesta.

Romanii prefera sa consume mai mult cafea Arabica sau Robusta. Arabica este difuza, mai putin amara si mai aromata, are o concentratie de cofeina intre 0,8 si 1,5%, 18% uleiuri si 8% zahar, in timp ce robusta e mai amara si mai corpolenta, cu o concentratie de cofeina care ajunge la 3,5%, uleiuri 8%-9% si zahar 5%, explica specialistii in domeniu.

Oricum, romanii sunt codasii Europei pana si la consumul de cafea. O persoana din Romania consuma in fiecare an doua kilograme de cafea, adica de sase ori mai putin decat un suedez, un norvegian sau un danez, care se afla pe primele locuri.

"Oamenii vor sa consume si in cafenea cafeaua lunga pe care o beau acasa. E greu, daca nu imposibil. Cel mai calitativ produs de cafea este espresso", a spus Mihai Panfil, unul dintre pionierii barrista, adica persoana specializata in prepararea si servirea cafelei in Romania.

Cornel Teban, director de vanzari Don Cafe pe zona de vest, sustine ca banatenii sunt cei mai mari bautori de cafea din Romania.

"Lucrez in domeniul cafelei din 2002, de pe vremea cand in baruri se vindea cafea la ibric, si pot spune ca in Timisoara cultura cafelei a evolut pozitiv. Datorita influentei vestului si mai ales a comunitatii italienilor, care ne-au invatat ce inseamna un espresso de calitate. In sudul tarii, exceptand Bucurestiul, tendinta e de a bea asa-zisul espresso lung", a spus acesta.

Romanii prefera sa consume mai mult cafea Arabica sau Robusta. Arabica este difuza, mai putin amara si mai aromata, are o concentratie de cofeina intre 0,8 si 1,5%, 18% uleiuri si 8% zahar, in timp ce robusta e mai amara si mai corpolenta, cu o concentratie de cofeina care ajunge la 3,5%, uleiuri 8%-9% si zahar 5%, explica specialistii in domeniu.

Vizualizări: 112 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: