Acasă » 2012 » Decembrie » 8 » Chinezul care muta muntii din loc, la propriu. Donald Trump de Beijing pune la pamant 700 de munti, pentru a construi o metropola
12:13 PM
Chinezul care muta muntii din loc, la propriu. Donald Trump de Beijing pune la pamant 700 de munti, pentru a construi o metropola
Una dintre cele mai mari firme de constructie din China va cheltui 2,7 miliarde de euro pentru a pune la pamant 700 de munti din zona Lanzhou, permitand dezvoltatorilor sa ridice o noua metropola pe terenul respectiv, relateaza The Guardian.
In urma cu mult timp, un taran chinez, pe nume Yu Gong, a decis sa mute doi munti care ii blocau accesul catre casa. Legenda spune ca nu i-a fost usor, dar in cele din urma a reusit sa faca ce si-a propus, de unde si zicala "daca exista vointa, poti muta si muntii din loc”. Acum, dezvoltatorii imobiliari din China vor sa dea o noua dimensiune proverbului, in ceea ce au numit "cel mai mare proiect de mutare a muntilor”.
 
Proiectul "Lanzhou New Area” va avea 130.000 de hectare si ar putea creste PIB-ul din regiune cu 33 de miliarde de euro, pana in 2030, marile corporatii aratandu-se deja interesate sa investeasca aproape 9 miliarde de euro.
 
Acesta va fi al cincilea proiect din China in care autoritatile au aprobat construirea unei zone econimce in inima sau in apropiere de marile orase. Regiunea Pudong din Shanghai sau zona Binhai din Tianjin, ce gazduieste o replica de 120 de cladiri a cartierului american Manhattan, au trecut si ele prin procese asemanatoare.
 
In spatele actiunii se afla una din cele mai mari companii private din tara, China Pacific Construction Group, condusa de Yan Jiehe. De meserie profesor, Jiehe (52 de ani) este asemanat cu Donald Trump, datorita ambitiilor sale marete si a abilitatilor antreprenoriale.
 
Jiehe s-a nascut intr-o familie cu noua copii si a lucrat timp de un deceniu ca profesor si intr-o firma de producere a cimentului. In 1995 a pus bazele unei firme de constructii, castigand bani din cumpararea si retehnologizarea unor proprietati ale statului. In 2006 averea sa atingea cifra de 1 miliard de euro, facandu-l al doilea cel mai bogat om din China.
 
Jiehe este insa prudent cand vine vorba de succesul proiectului Lanzhou, fiind ingrijorat de problemele de mediu. In urma cu un an, orasul, situat langa Raul Galben, a fost declarat cel mai poluat din China, din cauza industriilor de textile, fertilizare si metalurgie ce isi au bazele in zona. Mai mult, regiunea, care este una desertica, duce o lipsa acuta de apa potabila, lucru ce ar putea indeparta o parte din investitori.
Vizualizări: 294 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: