Acasă » 2010 » August » 2 » Exercitii pentru un abdomen perfect!
1:14 AM
Exercitii pentru un abdomen perfect!
Un abdomen plat se "construieste" cu multa munca. Daca esti de parere ca vei reusi sa ai un abdomen de invidiat cu numai 2-3 exercitii efectuate din cand in cand si folosind cine stie ce minune a tehnicii prezentata la TV, te inseli.

"Abdomenul plat este un efort de vointa si, mai ales, un exercitiu constant. Este vorba si de tinuta. Tinuta corecta este cu abdomenul tras inspre coloana vertebrala, astfel incat musculatura si fesierul sa fie intr-o usoara contractie permanenta. Astfel, nu exista acea pronuntare a abdomenului. Aceasta tinuta se capata in timp, fara prea mult efort, cu exercitiu minim", declara antrenoare de fitness Florentina Opris.

Primul pas pe care trebuie sa il faci nu este sa te asezi pe podea si sa incepi exercitiile care lucreaza muschii abdomenului. Ai nevoie in primul rand de un program de exercitii cardiovasculare. Acestea te vor ajuta sa elimini din stratul adipos, pentru ca sunt efectuate la intensitate mare, ceea ce ii permite organismului sa consume din rezervele acumulate sub forma de grasime.

Imagineaza-ti exercitiile pentru musculatura abdominala ca pe un mod de a-ti "slefui" corpul. Daca masa de grasime este foarte mare, trebuie sa apelezi intai la activitatile fizice care contribuie la eliminarea acesteia - alergat, aerobic, diverse sporturi, mersul pe bicicleta, inotul etc.

Zona abdominala este foarte sensibila la depunerea de grasime. Daca soldurile, coapsele si fesele sunt primele locuri in care se observa o usoara crestere in greutate, abdomenul este zona imediat urmatoare. Din aceasta cauza, o alimentatie echilibrata, saraca in grasimi animale, paste fainoase rafinate si dulciuri, iti va sustine scopul de a avea un abdomen de invidiat.

Iata cateva exercitii care te vor ajuta sa iti lucrezi muschii abdominali, astfel incat sa ai cu ce te lauda cand mergi la plaja, recomandate de thedietchannel.com.

"Abdomene" cu mingea de fitness


"Abdomenele", asa cum sunt cunoscute exercitiile pentru muschii abdominali, pot fi facute in modul clasic, intinsa pe spate si cu mainile la ceafa, dar si cu ajutorul unei mingi de fitness. Mingea iti ofera un mare avantaj, acela ca inlatura disconfortul creat de contactul coloanei vertebrale cu solul. Chiar daca folosesti o saltea sau stai intinsa pe covor, exista posibilitatea sa simti durere in zona lombara, din cauza suprafetei rigide. Iata cum sa procedezi:

Stai cu spatele pe o minge de fitness.
Plaseaza-ti mainile in ambele parti ale capului - una dintre marile greseli in cazul acestui tip de exercitiu este plasarea mainilor incrucisate sub cap si miscarea de "tragere" pe care o facem asupra cefei. In afara de faptul ca reduci din efortul la care ar fi trebuit sa iti supui muschii abdominali, exista riscul sa te accidentezi.
Lasa-ti capul pe spate, ca si cum te-ai uita in tavan.
Ridica-ti usor capul si trunchiul, astfel incat sa simti muschii abdominali incordati, ca in cazul unui exercitiu clasic pentru abdomen.
Vizualizări: 386 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: