Acasă » 2010 » August » 19 » Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" are premiera în SUA pe 5 ianuarie 2011
1:35 AM
Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" are premiera în SUA pe 5 ianuarie 2011
"Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban - propunerea României la premiile Oscar, la secţiunea "Cel mai bun film străin", la ediţia de anul viitor -, va avea premiera în cinematografele din Statele Unite ale Americii pe 5 ianuarie 2011, informează variety.com.

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" va fi proiectat în premieră în cinematografele din SUA pe 5 ianuarie, la New York, după care, în acelaşi an, va fi distribuit în sistem "video on demand" (VOD). Lungmetrajul lui Florin Şerban este distribuit în SUA de compania Film Movement.

Pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer".

După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, el primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă, după mult timp, din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii. Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment i se poate întâmpla orice.

Filmul a avut un buget de circa 900.000 de euro, din care finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) în valoare de 250.000 de euro. Totodată, proiectul "Eu când vreau să fluier, fluier" a primit două premii la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo: în 2009 a primit servicii de postproducţie în valoare de 80.000 de euro, iar în 2008 a primit premiul The Magic Box Service la CineLink.

Nominalizările la premiile Oscar 2011 vor fi anunţate pe 25 ianuarie, la Samuel Goldwyn Theater din Los Angeles, iar cea de-a 83-a gală a premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 27 februarie 2011.

Vizualizări: 133 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: