Acasă » 2010 » Mai » 12 » Financiar-Bancar
9:14 PM
Financiar-Bancar
Bancile trimit 45 de milioane de sms-uri amintindu-ne sa platim ratele

În 80% dintre SMS-uri se anunţă că trebuie plătite facturile

În ceea ce priveşte motivul pentru care firmele, de la bănci la companiile de telefonie, vor trimite, în medie, măcar patru mesaje fiecărui român, acesta este în proporţie de 20% promovarea unor bunuri sau servicii şi de 80% legat de înştiinţări. Printre cei mai importanţi clienţi ai acestor servicii de transmitere de SMS-uri se numără băncile, care trimit mesaje automate de fiecare dată când vor să anunţe ceva, fie că este legat de plata restanţelor, fie că este vorba despre evoluţia dobânzii la cardul de debit sau de credit.

Creşterea pieţei de astfel de mesaje se datorează, susţin experţii, nu creşterii numărului de clienţi ai firmelor care apelează la acest serviciu, ci necesităţii de a-i ţine pe aceştia la curent cu ultimele informaţii, mai ales în ceea ce priveşte plata restanţelor.

"Dacă în anii trecuţi sporirea numă­rului de mesaje era motivată de lărgirea bazei de clienţi ai firmelor, evoluţia din 2010 se bazează mai ales pe nevoia companiilor de a înştiinţa mai des actualii clienţi, în special pe zona debitelor restante. Creşterea se vede de la lună la lună. De exemplu, în aprilie am înregistrat un record absolut în ceea ce priveşte numărul de mesaje trimise, care a depăşit pragul de patru milioane prin platforma noastră", susţine Antonio Eram, directorul executiv al Netopia. "Comunicarea prin SMS este mult mai ieftină si mai rapidă, acestea fiind motivele pentru care companiile aleg să investească în astfel de servicii. În plus, au certitudinea că destinatarul va primi şi citi mesajele", a mai adăugat Eram.


Vizualizări: 384 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1 yka  
0

Prenume *:
Email *:
Cod *: