Acasă » 2010 » Septembrie » 15 » Human Rights Watch cere Franţei să înceteze expulzarea romilor
4:15 PM
Human Rights Watch cere Franţei să înceteze expulzarea romilor
Organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch (HRW), cu sediul la New York, a solicitat marţi Guvernului francez să se conformeze cererii Comisiei Europene de a opri expulzările de romi de pe teritoriul său.

"Franţa ar trebui să oprească imediat expulzările (de romi) şi să supună politica sa unei analize independente", a declarat Benjamin Ward de la HRW, într-un comunicat.

"Guvernul ar trebui, în plus, să se asigure că desfiinţarea taberelor ilegale de romi nu privează pe nimeni de un adăpost", a adăugat el.

De asemenea, Human Rights Watch salută solicitările pe care Comisia Europeană le-a făcut Franţei, de a opri repatrierile de etnici romi.

Marţi, Comisia a ameninţat Franţa cu declanşarea unei proceduri de infringement, pentru a sancţiona aceste expulzări controversate.

Viviane Reding, comisarul pentru Justiţie şi Drepturi Fundamentale din cadrul Executivului european, a declarat că se gândea "că Europa nu va mai cunoaşte acest gen de situaţii după cel de-al Doilea Război Mondial".

Vizibil afectată de ascunderea existenţei unei circulare franceze care viza expres romii pentru aceste expulzări şi ofensată de criticile anterioare la adresa Bruxelles-ului exprimate de secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, Reding a acuzat autorităţile franceze de duplicitate.

"Este şocant că o parte a Guvernului francez vine la Bruxelles să spună nişte lucruri şi că o altă parte a Guvernului face contrariul", a spus ea, referindu-se la garanţiile care i-au fost oferite, în special de Lellouche.

Autorităţile franceze şi-au retras luni circulara controversată, în condiţiile intensificării polemicii, însă Bruxelles-ul nu a părut să considere suficientă această măsură.

Vizualizări: 379 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: