Acasă » 2010 » Iunie » 30 » Iata cum va arata insula din plastic
7:59 PM
Iata cum va arata insula din plastic
O insula de marimea Hawaii, realizata exclusiv din sticle de plastic reciclate, ar putea deveni cea mai extravagant punct turistic de pe planeta.

Proiectul apartine unui grup de activisti germani care lupta pentru protectia mediului. Planul lor este sa recicleze cele 44 de milioane de kilograme de plastic, care se risipesc anual in Oceanul Pacific, si sa le transforme in Recycled Island (Insula Reciclata).

Insula va avea o suprafata de 10.000 de kilometri patrati si va gazdui 500.000 de locuitori, care se vor folosi de energia solara si cea produsa de valuri.

Oceanul Pacific retine in prezent cea mai mare cantitate de plastic  irosita in lume. Curentii oceanici tin plasticul in apa si acesta este o continua amenintare asupra vietii marine. Unele pasari de mare, precum pescarusii gigant, vad plasticul ca pe mici pesti sau mancare si se avanta sa-l manance.Echipa de specialisti isi propune asadar sa recicleze tot plasticul in blocuri plutitoare pe care se va dezvolta orasul modern. De asemenea, va fi amenajata o zona speciala unde se va putea dezvolta agricultura, locuitorii putand sa-si aranjeze culturi proprii.
Vizualizări: 399 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: