Acasă » 2013 » Iunie » 27 » Idealuri ,vise si cuvinte nespuse
2:18 PM
Idealuri ,vise si cuvinte nespuse

Buna dimineata ! Ce faceti ? V-ati trezit ? Va doresc o zi minunata celor ce imi sunteti prieteni si nu numai . Astazi m-am decis sa va mai scriu cate ceva dat fiind faptul ca nu v-am mai scris demult un articol fiind foarte ocupata cu toate activitatile si noutatile din viata mea . Astazi este o zi frumoasa de vara si spre bucuria mea este una din acele zile racoroase perfecta pentru o plimbare ,pentru cumparaturi si alte activitati folositoare.

Sincera sa fiu nici nu stiu ce sa va scriu mai exact dat fiind faptul ca nu m-am decis in ceea ce priveste subiectul . Ma gandeam cum ar fi ca sa avem o zi numai pentru noi si familia noastra cum ar fi ,cum am petrece aceea zi , din punctul meu de vedere petrecem prea putin timp cu familia si prea mult cu persoane ce nu isi merita locul de langa noi .

Nu mai exista prietenie ,bun simt si cunoastere.Catalogam ,gresim ,mintim fara ca macar sa mai deschidem ochii o singura data si sa spunem ce folos ? Vreau ceva mai bun…Cati nu ne-am zis asta …Mereu visam la ceva mai bun ,mai mult ,mai calitativ dar inainte de a cere toate astea noi suntem perfecti asa cum visam sa fie altii ? Sa fim seriosi ,nimeni nu este perfect de acest aspect ar trebui sa fim constienti toti . Ma indrept cu gandul la toate persoanele pe care le-am cunoscut pana acum …asa cum au fost ele "bune " sau "rele " ar trebui sa le multumesc ca au fost in viata mea pentru ca stiti ce se zice ? ca atat cei buni ne invata cat si cei rai.De ce spun asta ? Pentru simplul fapt ca si o fapta ce poate avea influenta negativa ne poate da un exemplu de care sa ne ferim daca pot sa zic asa .

Ar trebui sa ne gandim ca fara acele persoane "rele " nu am mai fi fost noi acum ceea ce suntem . Invatam in fiecare zi lucruri noi ,mai bune sau mai putin bune totul depinde numai si numai de noi daca decidem sa le folosim sau nu .

Treptat am invatat ca sa fiu fericita trebuie sa fiu mai selectiva in ceea ce priveste lumea din jurul meu si nu numai ,cat si viata si toate alegerile pe care le facem.

Sunt o fire foarte vesela asta este adevarul ,foarte glumeata uneori chiar exagerez cu glumele ( p.s. asta daca sunt cu persoanele potrivite : prieteni ….) si mai ales foarte increzatoare in planurile pe care le am .Asta sunt si multi ar spune ca maturitatea mea unde este ? Nu ma intereseaza sa impresionez prin a actiona zi de zi cu asa zisa maturitate adusa la extrem,sunt matura atunci cand este nevoie ,seriozitatea exagerata conduce la extreme J . Fac tot ceea ce imi place pentru ca stiu ca doar o viata am si trebuie sa simt ca o traiesc . Ma simt implinita desi mai am o gramada de lucruri de realizat. Fericirea provine din suflet ,din ceea ce avem langa noi caci asta reprezinta de fapt adevarata comoara. Nu am foarte multi prieteni si nici nu imi trebuie ,stiti ce se zice mai bine un prieten bun care te asculta si tace ca un mormant . Prietenia este un dar daruit de Dumnezeu noua oamenilor . Trebuie sa recunoastem ca asa ceva e foarte greu sa mai gasim si asta numai datorita tot noua oamenilor ,in principiu tot datorita rautatii si ipocriziei de care dam dovada zi de zi . In fiecare zi aruncam cu noroi in altii fara a ne uita in ograda noastra.Daca vedem un om implinit incercam sa ii facem rau . Avem idealuri si vise pentru care ar trebui sa luptam.Daca o persoana realizeaza un lucru frumos ,benefic ca si influenta asupra noastra  nu vad de ce nu am aprecia toate lucrurile astea.E mult mai usor sa razi , sa crezi , ca nimeni nu este capabil de nimic …Gresit ! Daca viata ta e plictisitoare este pentru ca asta esti si tu o persoana lipsita de aspiratii si ganduri bune . Atata timp cat nu ai vise pentru care sa lupti traiesti degeaba . Decat sa faci lucruri bune mai bine astepti sa iti pice din cer . Vezi un om ca se descurca –asta e prost ca munceste ,daca arata bine si se ingrijeste – asta ori e afemeiat ori altele ,daca citeste e mincinos ,daca se uita la filme e plictisitor ,daca scrie sau canta nu are cum sa faca el asta ca doar artistii o fac …Serios ? Tu te crezi ? Ei bine eu nu . Eu stiu un singur lucru gura lumii e murdara si nu o putem astupa nici cu noroi .Sa iti faci griji cand nu o sa mai realizezi ceva ca atunci o sa dispara toate persoanele care te critica . Critica e un mod de a trai pentru unii . Inainte de a face ceva etichetam prea usor.

Astia suntem noi ,oamenii.Mie una mi se pare putin amuzant genul acesta de comportament tipic majoritatii. Iar de texte si pretexte sunt satula. Am o viata minunata caci Dumnezeu m-a inzestrat cu multe calitati deosebite. Si mai stiu un lucru important si anume : Cainii latra ,ursul merge . Cu , cat zambesc mai mult cu atat ma simt mai bine.

Sa nu lasam viata noastra sa devina a 2-a optiune doar pentru a ii face pe altii fericiti.

Avem dreptul ca mai inainte de toate noi sa ne simtim fericiti si apoi sa ne gandim si la ceilalti care sincera sa fiu nu stiu cat se gandesc la noi .

Deci ,cea mai importanta esti tu ,viata ta este ceea ce ar trebui sa te intereseze iar cei ce nu te apreciaza sa ramana acolo unde sunt ei "jos" …nu ai cum sa aduci pe toata lumea la un nivel …asta ar fi o cauza …Nu sunt o persoana perfecta ,caci imi cunosc foarte bine viciile dar important este ca mi le recunosc si oricand imi doresc si spun gata de azi oprim acest lucru asta facem.E grav sa nu iti constientizezi problemele …Atunci cand ajungi sa cunosti cauza e mult mai usor. Cauza este inlaturata de idealul de a reusii.

Cine sunt eu si cu ce drept iti scriu toate astea ? Un om ca si tine ,ca si tine imi place sa ma plimb ,sa cant ,sa scriu ,sa citesc ,ador sa gatesc ,sa cunosc obiceiuri noi ,traditii,locuri istorice ,si eu rad ,glumesc ,ma distrez in felul meu …avem obiceiuri comune si totusi suntem atat de diferiti …distincti prin natura umana …uite de exemplu…am momente in care imi doresc foarte mult sa va scriu si nici nu stiu cum sa incep sau ce subiect sa dezbat exact asa cum am facut si in dimineata aceasta …pur si simplu asta simt asta fac … e o senzatie unica …fiecare zi …daca stii sa vezi dincolo de aparente …viata se schimba radical …doar in tine sta puterea de a face ceva sa nu traiesti cum s-ar zice degeaba sa lasi ceva in urma ta ,ceva curat ,fara influente negative ,ceva ce sa conduca la mai bine …eu asta vreau si sunt sigura ca si tu ai vrea sa actionezi …niciodata nu este prea tarziu pentru a realiza ceva frumos …nu fii o umbra ,nu traii doar ca sa se impiedice lumea de tine ,fii un exemplu demn de urmat ,lasa ceva in urma ta …caci viata trece si ajungem la o varsta sa realizam ca nu am facut ceva de care sa ne simtim mandri.Am doar 25 de ani si sincera sa fiu regret mult de tot ca nu am actionat mai demult in acest sens. Am pierdut anii importanti ai vietii mele dar am si invatat ceva din experientele traite …sa zicem mai mult negative …ca asa sunt oamenii…dar nu conteaza …acum sunt eu …mai puternica si asta conteaza mai mult decat orice ….maturitatea credeti-ma ca nu vine cu timpul asa cum se spune ,vine cu fiecare experienta prin care treci ,esti ceea ce simti si faci . Esti om si e imposibil sa nu te afecteze unele lucruri. Esti suflet pierdut uneori caci iubesti pe cine nu trebuie si te doare caci stii ca meriti mai mult …Il tii acolo ascuns in sufletul tau si nimeni nu stie ce simti ,doar ascunzi si zambesti ca un copil "tembel” ori de cate ori ai ocazia fara ca cineva sa realizeze ceea ce simti de fapt. Uneori e mult mai frumos sa ascunzi ceea ce simti daca nu vrei sa mai fi ranit . Pana la urma iubind persoana nepotrivita nu facem decat sa ne distrugem pe noi .

Familia este singura noastra comoara adevarata . Familia ne ramane alaturi oricat am gresii ,oricat i-am dezamagii ,oricat de rai am fi noi ,familia iti este stalpul de care te sprijini ori de cate ori vrei fara sa cazi sau sa te impinga catre alte lucruri necugetate.

" Hai sa incercam sa profitam de calitatile pe care le avem fiecare " si sa lasam lumea sa ne judece precum vrea .Nimeni nu iti este judecator tie decat cel de sus.

Calitatea nu o gasesti intre mizerii deci ca sa zic asa totul depinde de tine si numai de tine. Nu suntem " sanatosi la cap " si totusi fericiti decat sa fim "sanatosi " si bolnavi fara credinta . Ca tot am ajuns aici sa va zic cate ceva si despre "credinta " . Nici nu stiu cum sa incep …Ce reprezinta de fapt credinta ? Este ceva in care ne incredem absolut?

Credinta din punctual meu de vedere provine de fapt din sufletul tau ,este ceea ce simti tu si crezi ,cu tarie in acel lucru divin. Nu provine din mintea ta ,nu iti poti impune chestia asta …eu trebuie sa cred si atat…nu …total gresit …atata timp cat nu simti ca acel lucru este veridic degeaba iti impui tu sa crezi in ceva ce de fapt " nu crezi ". A iti impune ceva nu este neaparat gresit dar nici intrutotul bine . Cum nici ceea ce simti sa faci intotdeauna nu este bine…De exemplu : Il iubesc pe x dar daca ii spun ….ce rezolv ? nimic …decat pierzi iti spun eu …Cam asta este ceea ce mi-am dorit sa va scriu astazi …Va doresc o zi minunata …Asta am simtit nu asta mi-am impus J) ca tot vorbeam de impunere …Va pup.

Vizualizări: 444 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0