Acasă » 2017 » Mai » 20 » Noi ce mai mâncăm azi?
11:15 PM
Noi ce mai mâncăm azi?

Nu trebuie să fim bogaţi ca să mâncăm sănătos! 

Lipsa banilor nu justifică faptul că mâncăm orice alimente! Ba mai mult, atrage atenţia asupra sofisticăriei gastronomice - o artă, nu o ştiinţă, cu aspect şi gust încântătoare, însă indigestă şi îmbolnăvitoare!

(Citat - doctor Gheorghe Mencinicopschi).

Cărțile domnului doctor mi-au schimbat viziunea asupra multor aspecte. 
  
Mi-am schimbat alimentația și sunt într-o continuă schimbare. 

Si noi ce mai mancam?

Eu am gatit astazi o reteta proprie de ciorbita - ardei gras, morcov, ceapa, rosii in bulion, carne de porc, oua, lamaie.

De ce am folosit carne de porc? 

Toți nutriționiștii o laudă. Carnea de porc, mai sănătoasă decât cea de curcan sau de vită.

 

Ciorba de legume cu carne de porc

Ingrediente:

  • 3 l apa
  • 500 g pulpa de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 cana mica - rosii in bulion
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura delikat - Delikat Sano Vita
  • 2 oua
  • 1 lamaie

 

 

 

 

 

Modalitatea de preparare:

Spalam si taiem carnea cubulete.

Spalam legumele, le curatam, apoi le taiem cubulete.

Intr-o oala pun uleiul si apa, apoi adaug ceapa.

Eu nu calesc ceapa. Am renuntat la tot ceea ce inseamna calit, prajit etc. Optez intotdeauna doar pentru " fiert".

E mult mai bun si mai sanatos asa.

Apoi adaug ardeiul, morcovul si rosiiile din bulion.

Cubuletele de carne le fierb separat intr-o alta oala.

Las sa fiarba pana se inmoaie legumele si adaug delikatul (eco) dupa gust.

Cubuletele de carne le scot din oala cealalta, le spal si le pun in oala cu ciorba.

Ouale le bat cu zeama de la o lamaie si le adaug in ciorba.

Durata: 1 h si 30 minute , 2 h.

 

Poftă bună! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desertul de azi

Ingrediente: 
  
 1. Smântână 300 g 
  
 2. Finetti / Nutella 400 g 
  
 3. Zahăr ( 2 linguri ) 
  
 4. Pișcoturi ( 1 pachet / 4 rânduri ) 
  
 5. Fructe: 3 banane, 4 kiwi, 1 mango, 2 portocale 

    1 pepene galben

  
 

 

 

 

 

 

Modalitatea de preparare: 
  
Se așează primul rând de pișcoturi în tavă.

 

 

Peste pișcoturi așezăm fructele în ordinea dorită (tăiate rondele). 
  
După primul rând de pișcoturi și fructe urmează al 2-lea și al 3-lea peste care se așează fructele în ordinea dorită. 
  
Peste al 3-lea rând de pișcoturi și fructe adăugăm nutella / finetti. 
  
Peste ultimul rând de pișcoturi nu mai adăugăm decât frișcă naturală făcută în casă pe care o ornăm cu ciocolată dată pe răzătoare. 
  

Pentru frișca naturală eu folosesc smântână + 2 linguri de zahăr. 


Cu ajutorul mixerului vom realiza frișca pe care o vom adăuga la ultimul strat de pișcoturi. 


După adăugarea sa, ornăm prăjitura cu ciocolată sau cu orice altceva dorim.  


Prăjitura se lasă la frigider câteva ore, după care se servește. 

 


Poftă bună! 

 

Cu drag,

Viorica Ungureanu

 

Vizualizări: 84 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0