11:15 PM Noi ce mai mâncăm azi? | |
Nu trebuie să fim bogaţi ca să mâncăm sănătos! Lipsa banilor nu justifică faptul că mâncăm orice alimente! Ba mai mult, atrage atenţia asupra sofisticăriei gastronomice - o artă, nu o ştiinţă, cu aspect şi gust încântătoare, însă indigestă şi îmbolnăvitoare! (Citat - doctor Gheorghe Mencinicopschi). Cărțile domnului doctor mi-au schimbat viziunea asupra multor aspecte. Si noi ce mai mancam? Eu am gatit astazi o reteta proprie de ciorbita - ardei gras, morcov, ceapa, rosii in bulion, carne de porc, oua, lamaie. De ce am folosit carne de porc? Toți nutriționiștii o laudă. Carnea de porc, mai sănătoasă decât cea de curcan sau de vită.
Ciorba de legume cu carne de porc Ingrediente:
Modalitatea de preparare: Spalam si taiem carnea cubulete. Spalam legumele, le curatam, apoi le taiem cubulete. Intr-o oala pun uleiul si apa, apoi adaug ceapa. Eu nu calesc ceapa. Am renuntat la tot ceea ce inseamna calit, prajit etc. Optez intotdeauna doar pentru " fiert". E mult mai bun si mai sanatos asa. Apoi adaug ardeiul, morcovul si rosiiile din bulion. Cubuletele de carne le fierb separat intr-o alta oala. Las sa fiarba pana se inmoaie legumele si adaug delikatul (eco) dupa gust. Cubuletele de carne le scot din oala cealalta, le spal si le pun in oala cu ciorba. Ouale le bat cu zeama de la o lamaie si le adaug in ciorba. Durata: 1 h si 30 minute , 2 h.
Poftă bună!
Desertul de azi Ingrediente: 1 pepene galben
Modalitatea de preparare:
Peste pișcoturi așezăm fructele în ordinea dorită (tăiate rondele). Pentru frișca naturală eu folosesc smântână + 2 linguri de zahăr.
Cu drag, Viorica Ungureanu
| |
|
Total comentarii : 0 | |