Acasă » 2010 » August » 19 » Parisul susţine că măsurile sale în privinţa romilor sunt "conforme cu regulile europene"
1:28 AM
Parisul susţine că măsurile sale în privinţa romilor sunt "conforme cu regulile europene"
Măsurile instituite de Franţa împotriva romilor aflaţi într-o situaţie ilegală sunt pe "deplin conforme cu regulile europene", a declarat miercuri Ministerul francez de Externe, făcând apel la Comisia Europeană (CE) să "susţină deplin" programele de reintegrare în ţările de origine.

Purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Justiţie şi Drepturile fundamentale ale cetăţenilor europeni, Viaviane Reding, a apreciat că Franţa "ar trebui să respecte normele privind libertatea circulaţiei şi libertatea de a se stabili" a cetăţenilor europeni.

Primele expulzări ale romilor către România şi Bulagria, de când preşedintele Nicolas Sarkozy a anunţat, la sfârşitul lui iulie, evacuarea taberelor ilegale, urmează să aibă loc joi.

"Măsurile hotărâte de autorităţile franceze în vederea evacuării taberelor ilegale sunt pe deplin conforme regulilor europene şi nu aduc nicio atingere libertăţii de circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene (UE), aşa cum au fost ele definite în tratate", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Bernard Valero.

Valero a adăugat că o directivă europeană "prevede în mod expres restricţionarea dreptului de liberă circulaţie, din motive care ţin de ordine, securitate şi sănătate publică".

Vizualizări: 351 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: