Acasă » 2010 » Mai » 24 » Prinţul Charles revine în România
1:27 PM
Prinţul Charles revine în România



Prinţul Charles al Marii Britanii va reveni în România în această săptămână şi, după ce se va întâlni la Bucureşti cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc, îşi va petrece câteva zile în mai multe sate din Transilvania, inclusiv în casa pe care a cumpărat-o la Viscri, în Braşov.

Moştenitorul coroanei britanice va sosi în România în cea de-a doua parte a săptămânii, au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Prinţul Charles va merge în mai multe localităţi din Ardeal, pentru a vedea cum sunt derulate proiectele susţinute de fundaţia sa în vederea conservării tradiţiilor locale şi promovării produselor ecologice.

Anul trecut, Charles a inaugurat la Saschiz, în judeţul Mureş, un centru de procesare a produselor ecologice, unde locuitorii din zona Târnava Mare îşi pot vinde alimentele şi băuturile locale.

Prinţul Charles şi-a exprimat disponibilitatea de a asigura autorităţilor române expertiză la înfiinţarea unor parcuri naturale, după modelul celor din Marea Britanie, iar Guvernul şi Fundaţia Prinţului au convenit anul trecut să lanseze în comunităţi din şase judeţe Proiectul "Carpaţi", care va promova agricultura organică, turismul rural şi conservarea patrimoniului cultural al satelor româneşti.

Surse oficiale au declarat atunci agenţiei MEDIAFAX că pentru demararea Proiectului Carpaţi a fost înfiinţat deja un Secretariat pentru Dezvoltare Durabilă, ce reuneşte specialişti din ministerele Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Economiei, Mediului, Afacerilor Interne, Culturii, Turismului şi Afacerilor Externe.

Secretariatul, care funcţionează pe lângă Guvern, va folosi expertiza în domeniu asigurată de Fundaţia Prinţului Charles şi va căuta soluţii de finanţare pentru proiecte care să îmbunătăţească nivelul de trai al populaţiei din mediul rural.

Vizualizări: 355 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: