Acasă » 2010 » Iunie » 3 » Proteste de amploare în mai multe localităţi din ţară
8:52 PM
Proteste de amploare în mai multe localităţi din ţară
Mii de oameni protestează în faţa prefecturilor din Braşov, Deva, Satu Mare, Iaşi, Miercurea Ciuc, Ploieşti şi Piatra Neamţ, faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern, scandând lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

Peste 2.000 de sindicalişti din administraţia locală, dar şi de la companii privatizate au protestat joi în faţa Prefecturii Braşov, iar o parte dintre aceştia au forţat intrarea în sediul instituţiei şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine, busculada creându-se în momentul în care o delegaţie a liderilor de sindicat a fost chemată la discuţii de prefectul Ion Gonţea.

O delegaţie a liderilor sindicali a fost chemată la discuţii de către prefectul judeţului Braşov, Ion Gonţea, iar în momentul în care jandarmii au înlăturat gardurile de protecţie pentru a permite accesul acestora în Prefectură manifestanţii au forţat intrarea şi s-au îmbrâncit cu jandarmii.

În cele din urmă, forţele de ordine au reuşit să îi liniştească pe protestatari, iar o delegaţie a liderilor de sindicat a intrat la discuţii cu prefectul.

Protestatarii au fost supravegheaţi de peste 80 de poliţişti şi jandarmi.

O parte dintre participanţii la protest au aprins lumânări şi au ars fotografii cu Traian Băsescu.

Protestul s-a încheiat la ora 13.00, după ce o delegaţie a sindicaliştilor a discutat cu prefectul Ion Gonţea, pe parcursul întâlnirii aceştia cerând demisia Guvernului Boc.

Protestatarii de la Deva au dat foc unui banner şi unei fotografii cu Traian Băsescu

La Deva peste o mie de persoane - angajaţi din învăţământ, de la Ambulanţă, funcţionari publici, salariaţi din domeniul energiei, gardieni de la Penitenciarul Bârcea Mare şi angajaţi ai Poştei - care reprezintă confederaţiile sindicale CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, BNS şi Meridian s-au adunat în faţa sediului Prefecturii Hunedoara.

Unii dintre protestatari au dat foc unui banner şi unei fotografii cu preşedintele Traian Băsescu. Protestatarii au adus cu ei în mulţime un banner rămas din campania electorală, pe care era fotografia şefului statului, inscripţionat "Băsescu, preşedinte" şi având sigla PDL, şi i-au dat foc.

Ei au incendiat şi o fotografie cu Traian Băsescu.

Unul dintre protestatari a spus: "Băsescu ar trebui să se oprească, până nu păţeşte ca şi Ceauşescu. Am să-i transmit un mesaj: cancerul ţării este el, nu cei despre a spus el".

La final, când nu mai puteau ţine capetele bannerului pentru că îi ardea la mâini, protestatarii l-au aruncat pe jos, l-au călcat în picioare şi au spus: "Aşa ar trebui să facem şi cu el".

De asemenea, câteva mame au adus plase cu scutece folosite pe care le-au pus lângă scena improvizată pe care îşi ţin discursurile liderii sindicali.

Oamenii au scandat "Hoţii", "Jos Guvernul" şi au avut trompete cu care au făcut zgomot.

Protestatarii au avut pancarte pe care scria "Gargară, politicianism", "Un profesor înfometat nu poate educa un popor", "Ne-aţi luat un drept câştigat, titularizarea".

De asemenea, ei au adus o staţie şi au difuzat imnul "Deşteaptă-te române".

Protestul s-a încheiat, după ce o delegaţie a sindicaliştilor a discutat cu prefectul Attila Dezsi, cerând demisia Guvernului Boc.

Vizualizări: 360 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: