9:01 PM Rețeta de astăzi - Desertul zilei | |
Rețeta de astăziPANDIȘPAN CU CREMĂ FINĂ DE CACAO ȘI CREMĂ DE VANILIE
Ingrediente: Foi de Pandișpan Cremă de Cacao:
Crema de vanilie:
Modalitatea de preparare: Crema de cacao: Tableta de ciocolată cu lapte se topește la foc la bain marie. Untul se adaugă în ciocolata topită. Se amestecă foarte bine compoziția și se adaugă toate celelalte ingrediente după ce au fost amestecate foarte bine într-un bol. Crema de cacao obținută se va lăsa la răcit. Pe o tavă întinsă se așează prima foaie de pandișpan. Adăugăm crema de cacao peste prima foaie. Crema de vanilie: Punem într-o cratiță 150 g de amidon (putem folosi și făină, însă crema va ieși mult mai fină cu amidon) peste care turnăm o jumătate de litru de lapte treptat (trebuie să amestecăm foarte bine pentru a nu rămâne cocoloașe). Adăugăm cele 3 gălbenușuri și zahărul și continuăm să amestecăm. Punem cratița la foc (potrivit) și încercăm să amestecăm în tot acest timp pentru a nu se prinde crema de cratiță (în niciun caz nu vrem să capete un gust de afumat). Asamblarea prăjiturii este o joacă de copii: distribuim uniform întreaga cremă de vanilie pe cea de-a 2 foaie de pandișpan, iar peste cremă așezam apoi cealaltă foaie și repetăm procedura. Ultima foaie o pudrăm cu zahăr.
Poftă bună! O seară frumoasă!
| |
|
Total comentarii : 0 | |