Acasă » 2018 » Mai » 11 » Rețeta de astăzi - Desertul zilei
9:01 PM
Rețeta de astăzi - Desertul zilei

Rețeta de astăzi

PANDIȘPAN CU CREMĂ FINĂ DE CACAO ȘI CREMĂ DE VANILIE

 

 

Ingrediente:

Foi de Pandișpan

Cremă de Cacao:

  • 1 plic de cacao (50 g)
  • 2 ouă
  • 5 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 tabletă de ciocolată cu lapte (90 g)
  • o jumătate pachet de unt (100 g)
  • esență de vanilie / rom (5 ml)
  • apa caldă (100 ml)
  • lapte (100 ml)

 

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 5 linguri de făină / amidon de porumb (3 lingurițe)
  • esență de vanilie (5 ml)
  • unt (100 g)
  • zahăr (5 linguri)

Modalitatea de preparare:

Crema de cacao:

Tableta de ciocolată cu lapte se topește la foc la bain marie.

Untul se adaugă în ciocolata topită. Se amestecă foarte bine compoziția și se adaugă toate celelalte ingrediente după ce au fost amestecate foarte bine într-un bol. Crema de cacao obținută se va lăsa la răcit.

Pe o tavă întinsă se așează prima foaie de pandișpan.

Adăugăm crema de cacao peste prima foaie.

Crema de vanilie:

Punem într-o cratiță 150 g de amidon (putem folosi și făină, însă crema va ieși mult mai fină cu amidon) peste care turnăm o jumătate de litru de lapte treptat (trebuie să amestecăm foarte bine pentru a nu rămâne cocoloașe). Adăugăm cele 3 gălbenușuri și zahărul și continuăm să amestecăm. Punem cratița la foc (potrivit) și încercăm să amestecăm în tot acest timp pentru a nu se prinde crema de cratiță (în niciun caz nu vrem să capete un gust de afumat).

Asamblarea prăjiturii este o joacă de copii: distribuim uniform întreaga cremă de vanilie pe cea de-a 2 foaie de pandișpan, iar peste cremă așezam apoi cealaltă foaie și repetăm procedura. Ultima foaie o pudrăm cu zahăr.

 

Poftă bună! 

O seară frumoasă!  
  
Cu drag, 
Viorica Giaba 

 

Vizualizări: 132 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0