Acasă » 2010 » Mai » 22 » Steaua este un simbol al Armatei
11:35 AM
Steaua este un simbol al Armatei

Steaua este un simbol al Armatei şi al milioanelor de români care îndrăgesc fotbalul

Stadionul din Ghencea, aflat în proprietatea publică a statului şi administrarea MApN prin CSA "Steaua", a fost de la darea în folosinţă în 1974 gazda clubului Steaua Bucureşti şi a echipei sale de fotbal, precizează MApN, adăugând că Steaua este un simbol al Armatei şi românilor care iubesc fotbalul.

Ministerul Apărării Naţionale precizează, într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX, că nu respinge colaborarea cu societatea comercială a lui George Becali, atâta vreme cât această colaborare se derulează în condiţii de legalitate.

"Prin urmare, atunci când societatea comercială îşi va achita datoriile către clubul Armatei, conform obligaţiilor prevăzute în contractul de închiriere, colaborarea poate fi reluată, prin încheierea, în condiţiile legii, a unui nou contract, astfel încât echipa de fotbal Steaua Bucureşti să joace în continuare pe stadionul din Ghencea", explică MApN.

Ministerul spune că George Becali, prin declaraţiile sale publice, a încercat să creeze o falsă problemă şi să arunce responsabilitatea rezilierii contractului către instituţia Armatei.

"Pentru a permite opiniei publice să aibă o imagine clară asupra situaţiei actuale, precizăm faptul că, la data de 17 mai 2010, Societatea Comercială (în calitate de chiriaş) înregistra către Clubul Sportiv al Armatei următoarele datorii: 178.847 lei contravaloarea chiriilor aferente lunilor martie şi aprilie; 42.139 lei penalităţi de întârziere la plata chiriei; 52.778 lei contravaloarea utilităţilor neachitate; 1.964 lei penalităţi întârziere la plata utilităţilor", se arată în comunicatul MApN.

Ministerul precizează că, prin CSA "Steaua" a manifestat bună credinţă în derularea acestui contract, notificând SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, prin cinci adrese, în perioada 26 aprilie-17 mai 2010, cu privire la sumele datorate reprezentând chiria, utilităţile şi penalităţile de întârziere, precum şi la iminenţa rezilierii contractului, în cazul neonorării obligaţiilor de plată a chiriei pe timp de două luni consecutiv, aşa cum părţile au convenit prin semnarea contractului.

"În data de 17 mai 2010, Societatea Comercială a domnului George Becali a răspuns acestor notificări succesive, printr-o adresă, în care specifică, printre altele, că «denunţă unilateral contractul nr. A-7220/23.12.2009, începând cu data de 01.03.2010»", mai scrie MApN în comunicat.

Ministerul Apărării Naţionale reiterează că închirierea imobilelor şi terenurilor din patrimoniul ministerului nu este atributul ministrului, ci al structurilor care le administrează. În cazul clădirilor şi terenurilor aferente Stadionului Steaua, responsabilitatea revine Clubului Sportiv al Armatei "Steaua".

"Ca urmare a derulării, în perioada septembrie-decembrie 2009, a licitaţiei privind închirierea Stadionului Steaua, care cuprinde clădiri şi terenuri în suprafaţă totală de peste 90.000 m.p., aflate în proprietatea statului şi administrarea M.Ap.N., prin Clubul Armatei, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA a consimţit, prin oferta depusă, să achite lunar o chirie în valoare de 21.600 Euro, care a fost stabilită de către un expert autorizat în domeniu", scrie MApN.

Ministerul spune că în ceea ce priveşte problema legată de plata unor taxe locale, invocată în declaraţiile de presă ale patronului echipei de fotbal Steaua, "potrivit art. 249 alin. (3) şi art. 256 alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, «pentru clădirile/terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri/teren, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri/teren»".

"Conform raportului nr. 27009/13.04.2010, încheiat de Primăria Sectorului 6 Bucureşti - Serviciul public pentru finanţe publice locale, ca urmare a solicitării Curţii de Conturi a României, a fost stabilită o sarcină fiscală în valoare totală de 5.737.812,89 lei pentru anii fiscali 2005-2009, la care se adaugă suma de 1.070.197,67 lei pentru semestrul I al anului 2010, cu titlu de taxe şi impozite pe clădiri şi terenuri ce revine chiriaşului SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA. Menţionăm, încă o dată, că orice litigiu pe tema impozitului şi taxelor datorate altor instituţii de către SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA nu este de competenţa M.Ap.N. - CSA "Steaua", ci a organelor statului cu atribuţii în administrarea fiscală şi a serviciilor finanţelor publice locale.Orice alte scenarii vehiculate sunt pure ficţiuni, lipsite de fundament legal şi aduc prejudicii de imagine Armatei României şi statului român", se arată în încheierea comunicatului.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, miercuri, într-un comunicat, că FC Steaua a întârziat plata chiriei pentru Stadionul Steaua cu peste 60 de zile şi conform înţelegerii dintre cele două părţi, contractul este reziliat automat.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că vrea să-şi recupereze toate investiţiile făcute la Stadionul Steaua şi va încerca pe cât posibil ca baza sportivă să fie lăsată în paragină după mutarea echipei "roş-albastre" la Buzău.

"Trebuie să-mi recuperez investiţiile, să mi le iau. Trebuie să demontez toată tribuna, să rămână doar pereţii, că ei numai pereţii au. Trebuie să demontez nocturna şi după aia să ia ce are, un stadion în paragină, ceea ce a şi avut. Sunt unele pe care nu le pot lua, am făcut protocol de predare-primire. Voi lăsa cât pot eu baza aia în paragină. Şi scaunele le voi lua, sunt "roş-albastre", le duc la Buzău. Mă poate scoate din Ghencea dacă vine Gabi Oprea cu tancul şi vine cu o mitralieră. E posibil să mă scoată aşa, altfel nu se poate, legal nu se poate. Acolo sunt nişte investiţii făcute. Să vedem ce o spune instanţa, am făcut investiţii, să zicem de şapte milioane, şi îmi spune că mai am de primit patru", a spus Becali.

Directorul Departamentul Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că FC Steaua trebuie să prezinte până la 31 mai un contract pentru un stadion omologat pentru Liga I şi Liga Europa, în caz contrar punându-se "problema nelicenţierii".




Vizualizări: 433 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: