Acasă » 2010 » Iunie » 17 » Un avion românesc şi unul turcesc au fost pe punctul de a intra în coliziune în Israel
3:35 PM
Un avion românesc şi unul turcesc au fost pe punctul de a intra în coliziune în Israel

Un avion românesc a fost pe punctul de a intra în coliziune cu o aeronavă turcească, miercuri seara, pe aeroportul Ben-Gurion din Israel, relatează site-ul ynetnews.com. Incidentul a avut loc în timp ce avionul turcesc încerca să decoleze, iar cel românesc se pregătea să aterizeze pe aceeaşi pistă.

Autoritatea Aeroportuară din Israel a raportat incidentul anchetatorului-şef în cazul accidentelor aeriene din cadrul Ministerului Transporturilor, procurorul Yitzhak Raz, care a demarat o investigaţie.

Avionul românesc aparţine companiei Tarom

Avionul românesc aparţine companiei Tarom, iar aeronava turcească aparţine companiei Corendon Airlines, potrivit site-ul ynetnews.com.

Incidentul a avut loc în timp ce avionul turcesc încerca să decoleze, iar cel românesc se pregătea să aterizeze pe aceeaşi pistă.

Conform unor informaţii citate de site, avionul turcesc ar fi staţionat în zona de decolare, contrar instrucţiunilor primite de la controlorii de trafic aerian, perturbând astfel aterizarea avionului românesc.

Accidentul a fost evitat datorită intervenţiei controlorilor aerieni, care au cerut avionului românesc să amâne aterizarea.

Vizualizări: 375 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: