Acasă » 2011 » Martie » 20 » Uneori viata te pune la incercare. Cum reactionezi cand situatii neprevazute apar in calea ta, in calatoria ta ?
10:17 PM
Uneori viata te pune la incercare. Cum reactionezi cand situatii neprevazute apar in calea ta, in calatoria ta ?
Poate ca e un test, poate ca provocarile au scopul de a scoate la iveala anumite framantari, cercetari interioare. In linistea noptii auzi vocile din mintea ta si toate dilemele mintii si sufletului apar si te conduc spre introspectie.
Care e motivul pentru care evenimentele prezente se desfasoara in acest mod? Ce ganduri ai nutrit? Ce nevoi iti indeplinesti prin modul in care actionezi, reactionezi? Ce spun actiunile tale despre iubire?
Te intorci in timp si deschizi pagina jurnalului tau intim, mental, spiritual, sufletesc.

Un lucru e cert, sunt anumite lucruri pe care nu le poti controla, care se grabesc sa se instaleze in existenta ta.

Parca mai ieri totul merge ca pe cursul normal si acum ? Ce reprezinta aceste incercari pe care le traiesti?

Ai constientizat cine esti, sti ce iti doresti si mai mult decat atat, te indrepti in fiecare zi spre visurile tale.

Cu toate acestea emotiile, gandurile , domeniile vietii tale sunt complexe si echilbrul vine prin timp, efort, energie investite in toate aceste directii.

Degeaba stai si te plangi, degeaba incerci sa pasezi responsabilitatea factorilor externi, degeaba incerci sa cauti scuze pentru ceea ce nu functioneaza. Nimeni nu te priveaza de consecinte. Prezentul e singura ta certitudine si el este totdeauna reflectia trecutului tau.

Ganduri, fapte, comportamente.

Intotdeauna pentru a rupe tipare , pentru a provoca schimbari la nivelul momentului prezent se cere o incursiune in trecut, o analiza obiectiva a ceea ce s-a intamplat.

Daca nu ti-ai dezvoltat personalitatea , daca nu ti-ai construit un simt de sine puternic, daca nu ai constientizat ca necunoscutul e parte din viata, si te imbraci cu atitudinea potrivita pentru a-l accepta si imbratisa, te poate da peste cap.

Am invatat ca singura arma cu care poti lupta cu situatiile neprevazute, cu necunoscutul este acceptarea.

Fie ca e vorba despre viata ta personala sau profesioala fiecare experienta pe care o cataloghezi placuta sau neplacuta are de fapt un singur statut. Ai mai invatat ceva, ai mai facut un pas si cu cat esti pregatita sa privesti inainte , nu inainte de o analiza profunda a situatiei, cu cat esti mai castigata.

Viata nu sta in loc pentru tine, nici nu te menajeaza, nici nu te asteapta cu bratele deschise pentru consolari.

Daca crezi ca exista o entitate care te conduce si care are stabilit pentru tine un drum ,daca crezi ca undeva o profetie s-a scris si a hotarat viitorul tau, atunci pasii tai sunt siguri. Nu exista succes, nu exista esec ci doar experienta. Fiecare experienta te conduce catre o alta.

Te-ai gandit vreodata cate alegeri ai fi putut face atunci cand vine vorba de:

Cariera ta?

Partenerul tau de viata?

Traseul unei simple zile din viata ta?

Credinta?

Religia?

Si totusi poti alege un singur drum si doar o singura data. Daca ar exista masini ale timpului ai putea da timpul inapoi cand ajungi la capatul unei experiente insa nu exista asa ca oricare ar fi rezultatul senzatia cu care te imbraci este :

Am facut cea mai buna alegere la momentul respectiv. Am trait-o. Am gustat-o si nu am niciun regret.

Efemeritatea e caracteristica vietii in sine, a experientelor, a momentelor . Toate ajung la un final.

Etapele dezvoltarii umane se succed.

Mai intai copilaria ajunge la final si devii adolescent.

Apoi adolescenta te conduce spre urmatoarea etapa a adultului.

Gandeste cum cataloghezi etapele din viata ta? Poate la 10 ani? Poate in functie de o relatie? Sau poate in functie de locurile de munca, de locuinta in care ai trait, masina pe care ai avut-o.

Trecerile de la o etapa la alta nu sunt usoare, despartirile si transformarea anumitor obiceiuri in altele noi necesita o perioada de tranzitie. Cu toate astea anumite experiente iti marcheaza intreaga existenta si pentru a intra din nou in armonie cu tine, o succesiune de emotii si ganduri te incearca.

Fie ca e e vorba de un divort emotional.

Fie ca e vorba de renuntarea la anumite persoane, obiceiuri, lucruri.

Capacitatea si puterea de a merge mai departe fara a purta cu tine traumele trecutului te face mai intelept si mai matur.

Cum depasesti aceste momente din viata ta?

Cum le primesti la usa ta?

Fugi?

Incerci sa te ascunzi?

Negi?

Te incarci cu furie impotriva soartei crude?

Daca vrei sa fi un om sanatos, fizic, mental, spiritual nu alegi niciuna din aceste variante.

Cu cat incerci sa fugi mai tare de ceva, cu cat te urmareste si mai tare.

Cu cat furia ta creste si pune stapanire pe tine, boala se instaleaza, in mintea, in sufletul, in relatiile tale.

Cum depasesti despartirea?

De cine sau de ce te desparti si cum se poate transforma aceasta intr-o experienta pozitiva?

Daca esti o persoana sanatoasa mental si sufleteste, cu siguranta iti doresti sa continui sa traiesti, sa privesti la un viitor in conformitate cu dorintele tale nu sa ramai blocata in temerile si traumele experientelor esuate.

De multe ori teama te impiedica sa actionezi si tot ea se instaleaza creind clisee pe care le urmezi datorita unor emotii negative pe care le-ai trait la un moment dat.

Ai iesit dintr-o relatie?

Ai renuntat la un job?

Ai ales sa schimbi grupul de prieteni, pentru ca nu aveai nimic de invatat de la ei?

Ai renuntat la multimea de haine pe care nu le purtai si care ocupau spatiul noului ce putea sa apara?

Cu siguranta ai trait anumite emotii negative facand acest lucru, cu siguranta fiecare din acestea au devenit un obicei pentru tine si obisnuinta este cel mai greu tipar de invins.

Eu te felicit sincer. Ai dovedit curaj si maturitate, Ti-ai acceptat esecurile ca pe niste experiente, ai invatat din ele si acum esti gata sa mergi mai departe. Chiar daca ai simtit durere, ai imbratisat-o, ai acceptat-o si in timp s-a diminuat.

Poate acum chiar ai un job mai bun, poate ai intalnit un partener care e mult mai compatibil cu tine, ai un grup de prieten minunat, care impartasesc aceeasi pasiune si viziune a vietii ca si tine.

Ai renuntat la hainele vechi si te-ai imbracat cu altele noi, ti-ai asumat riscuri si ti-ai dat seama ca temerile tale de schimbare nu s-au adeverit nici macar a zecea parte.

Daca nu ai facut-o, daca nu esti capabila sa te rupi de trecut si de ceea ce nu functioneaza pentru tine, daca nu iei decizia curajului si primesti necunoscutul cu deschidere si putere, probabil ca te afli si acum in suferinta, probabil ca si acum esti ancorata in trecut si traiesti din amintiri, pe care le materializezi in prezent dupa acelasi model gresit.

Pana cand ai de gand sa plangi dupa fostul tau iubit, pana cand ai de gand sa ramai la un loc de munca care nu-ti ofera nici un strop de satisfactie, pana cand ai sa refuzi despartirile doar pentru ca astfel esti intr-o stare de confort, unde totul este sigur, cunoscut?

Iti spun eu pana cand. Pana cand o sa te doara asa tare, pana cand o sa cazi in depresii, o sa te incarci negativ pana cand explodezi si adevaratele tale dorinte vor iesi la suprafata.

Daca iti traiesti fiecare clipa din viata , plangand dupa ceva care s-a terminat, pierzi oportunitatile unui viitor luminos.

‘’ Nimeni nu se poate intoarce in timp si sa inceapa un nou inceput, dar oricine poate incepe astazi sa construiasca un nou final’’.

Orice sfarsit reprezinta un nou inceput si nu este un cliseu este un adevar valabil despre iubire si nu numai.

Totdeauna mai inteleapta, totdeauna cu un trecut care reprezinta o platforma de autoeducare, si un viitor care incepe o data cu acest nou inceput.

Asa cum ti-am spus arma principala pentru orice exprienta este acceptare. Cu toate astea oamenii tind sa opuna rezistenta schimbarilor.

Te simti mai confortabil cu oamenii familiari tie, de aceea ti-e greu sa te desparti de o persoana si sa te deschizi sa cunosti altele.

La fel se intampla cu acest confort vis-à-vis de locuri, idei, situatii. Schimbarile vin ca un pericol insa trebuie sa intelegi ca acestea sunt uneori sanatoase si trebuie sa le accepti.

Indiferent de care sunt nemultumirile tale vis-à-vis de oameni,locuri, situatii, idei calea cea mai sanatoasa si benefica pentru tine e sa accepti ca viata e in continua miscare. Desi nu este un proces usor de acceptat el este unealta ta pentru a putea imbunatati calitatea vietii tale.

Incepand de acum, nu maine, nu poimaine urmeaza pasii care te ajuta.

Pasul numarul 1.

Anticipeaza schimbarea. Schimbarile reprezinta o parte fireasca din viata, asteapta-te ca tot felul de situatii neprevazute sa apara.

Asta nu inseamna ca e necesar sa iti populezi gandurile cu toate situatiile ce pot aparea, dar fi pregatita sa nu fi surprinsa cu garda jos.

Priveste schimbarea ca pe o oportunitate de a creste, a evolua. Devreme ce evolutia nu poate avea loc fara schimbari, priveste acest lucru ca pe ceva pozitiv in loc de ceva negativ. Vezi totul ca o dezvoltare personala ce te conduce spre imbunatatirea circumstantelor si cresterea calitatii vietii.

Recunoaste-ti ca a accepta schimbarea nu este un proces usor .O multime de oameni trec prin stadii diferite inainte de a accepta schimbarile: negarea, rezistenta, explorarea si angajamentul. Asa ca acorda-ti timpul pentru a parcurge toate aceste stadii.

Fi flexibila. Daca te incapatanezi sa ramai la ideile tale preconcepute , si ai ochii si mintea inchisa in fata oricarei alte abordari nu ai sanse sa evoluezi.

Ramai tot in problemele tale, cu ideile tale si nemultumirile tale. Fa din schimbarile pe care nu le poti preveni cea mai buna ocazie de a invata ceva in loc sa iti consume energia intrebandu-te de unde au aparut. O data ce iti concentrezi energia intr-o directive pozitiva, vei castiga putere sa faci fata situatie si sa preiei controlul asupra rezultatului final.

Accepta schimbarea. Imbratiseaza oportunitatea de a pasi pe taramuri noi. Primeste sansa sa iti demonstrezi abilitatea de a face fata situatiei intr-un mod creativ. Vei iesi din aceasta experienta mai puternica, mai inteleapta si mai increzatoare in propria persoana.

Cand se va schimba? Atunci cand tu vei fi gata sa accepti acest lucru. Personalizeaza aceasta intrebare in functie de ce iti doresti sa se schimbe in viata ta.

Nu poti sa te astepti ca altcineva sa ia decizii pentru tine.

‘’Viata e o curgere , este un fluviu, o miscare continua. Dar oamenii au impresia ca ei reprezinta ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este incremenita; viata este o continua schimbare. Cu cat exista mai multa schimbare , cu atat viata este mai abundenta,. Iar o viata abundenta aduce cu sine extraordinare schimbari clipa de clipa’’-Osho.

Vizualizări: 1824 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: