Acasă » Articole » Articolele mele

Care este rostul ?

In zabaterea continua si cruda nu realizeaza insa ca nu exista un viitor mai bun. Exista numai clipa prezenta pe care o irosesc pentru o iluzie croita si menita sa ne faca niste robotei care se hranesc cu sperante. Si noi, alaturi de ei, intram intr-un program care ne sterge ca individualitati si ne transforma in piese de puzzle.

Ne dam cu fundul de pamant, lasam stresul sa ne cuprinda, ne umplem de nervi si de indoieli, uitam de ziua de nastere a mamei, uitam cum e sa zambesti, ne pierdem prietenii, ne nenorocim sanatatea, uitam cum e sa radem din toata inima, si, cand ajungem in momentul in care intelegem ca haul si golul e langa noi, ne simtim pierdute si ne intrebam unde am gresit. Si incepem sa ne privim viata cu alti ochi.

Niciodata nu am putea sa ne descriem starile si sentimentele cu un singur cuvant si de aceea cand incercam sa spunem ce simtim unii ne iau de nebune, altii ne cred duse cu pluta, dar, la urma-urmei, nu suntem decat niste oameni care au inteles ca nimic nu este intamplator si ca tot ce ni se intampla ni se intampla pentru ca noi am ales asta.
Insa la un moment dat in viata trebuie sa punem punct. Sa incepem un rand nou, sa socotim ce este cu adevarat important pentru noi si sa incetam sa traim pentru altii.

Nu spun ca este rau sa ne daruim sufletele si nu am sa spun vreodata-mi ca trebuie sa traim intr-o colivie, sa ne zidim ziduri inexpugnabile e in jurul inimilor.  Pur si simplu trebuie sa ne protejam pe noi insene, in sensul ca nu ne vor trai altii vietile. Ca trebuie sa ne deschidem larg ochii, sa vedem adevarul si sa ne privim zambind cea mai mare si ascunsa frica in ochi pentru a fi cu adevarat libere.  
Dar pentru a face asta ne trebuie curaj. Curajul de a sparge normele, curajul de a fi noi si nu niste marionete in mana societatii. Pentru ca altfel vom ajunge la capatul vietii si ne vom intreba: "Care a fost rostul?"
Categorie: Articolele mele | Adăugat de: yka (06.04.2010)
Vizualizări: 108 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: