Acasă » Articole » Articolele mele

La o cafea
Cu siguranta, medicii stiu in ce situatii cafeaua trebuie interzisa. Dar asta nu inseamna ca persoanele care nu au probleme de sanatate trebuie sa priveasca fiecare cafeluta pe care o savureaza dimineata sau peste zi ca pe un pacat de moarte care, mai devreme sau mai tarziu, le va ruina sanatatea.

Cafeaua are si partile ei bune!
Pentru ca e bogata in cafeina, cafeaua accentueaza vigilenta si creste capacitatea memoriei si duce la o scadere a nivelului de depresie si anxietate, precum si a riscului de suicid. Bogata in antioxidanti, incetineste imbatranirea celulelor, fiind totodata un anticancerigen eficace. De astfel, s-a dovedit ca un consum moderat de cafea (doua, maximum trei cescute pe zi), tine organismul departe de o serie de boli degenerative si invalidante, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson. Desi pare paradoxal, un studiu recent a demonstrat ca un consum zilnic moderat de cafea hraneste si protejeaza celulele cel putin in egala masura cu 600g de fructe si legume. Si, calitatile cafelei nu se opresc aici. Amatorii de cafea au un risc de 35% mai mic de a face diabet de tip 2 in comparatie cu cei care nu agreeaza acest aliment. Desi se vorbeste mult de efectul iritant al cafelei asupra mucoaselor interne ale organismului, s-a observat ca, totusi, aceasta impiedica dezvoltarea cancerului de colon si ficat.
Bineinteles, ca exista si efecte daunatoare, dar asta in cazul dozelor in exces: palpitatii, stari de voma, dureri de cap, tremurari, arsuri la stomac.
Categorie: Articolele mele | Adăugat de: yka (2010-06-04)
Vizualizări: 224 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: