Acasă » Articole » Articolele mele

Stilul de viata si stresul
Ai impresia  ca inoti tot timpul impotriva  curentului? Ar fi bina sa dai o atentie mai mare  bioritmului tau ca sa  obtii mai mult de la viata.
Te  trezesti deseori  aproximativ la  aceeasi ora, chiar  inainte de a suna ceasul desteptator? Stii de  ce  ti se  intampla  asta? Exista o explicatie  foarte simpla: actioneaza  orologiul tau interior, iar  organismul ti se  adapteaza automat de la starea de odihna totala  din timpul noptii la cea de  veghe. In trupul tau a inceput deja producerea  de  hormoni ai stresului, cunoscuti de catre  medici  sub numele ACTH (adrenocorticotropine.
Datorita acestora, organismul incepe sa se incarce ca o baterie de masina si, in cateva clipe, esti in stare sa  sari ca un arc  din pat, gata de o noua zi de munca. 
Daca asta ti se intampla   zilnic, meriti  chiar  felicitari. Esti un om echilibrat iar  ceasul tau interior "ticaie” corect.

Din pacate esti o exceptie. Cei mai multi oameni traiesc  astazi in contradictie cu cronometrul  lor interior. Iar  acest  lucru este generat  de s tresul care  se rasfrange  in mod neplacut  asupra intregii lor activitati.

Poate faci si tu parte dintre  acestia din urma si simti ca  ai nevoie  de mai multa  liniste  si echilibru. In acest  caz solutia e  simpla: nu trebuie decat sa devii constienta ca organele interne si procesele metabolice au ritmul lor propriu si apoi sa-ti organizezi si sa-ti alcatuiesti programul zilnic in conformitate cu cerintele trupului tau.

Profita de orice ocazie  ca sa iesi la  aer  si la soare. Ne petrecem  multa  prea multa vreme in locuri intunecoase  si spatii inchise, neaerisite. Iluminatului   electric  din aceste  incaperi,de doar  50-500 lucsi, este mult prea  slab. Ceasul tau interior  are nevoie  de  cel putin 1000 de lucsi ca  sa mentina ritmul. O iesire  la  aer  te ajuta sa-ti reincarci bateriile.
Categorie: Articolele mele | Adăugat de: yka (05.29.2010)
Vizualizări: 84 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: