Acasă » Articole » Articolele mele

Sucurile naturale
Cum preparam sucurile naturale din legume si fructe?


Sucurile naturale sunt adevarate medicamente care te pun pe picioare, purifica organismul, previn o sumedenie de boli si chiar le trateaza cu succes, sunt ieftine si placute la gust.

Sucurile de fructe si legume ajuta la regenerarea organismului prin continutul lor bogat in aminoacizi, saruri minerale, enzime si vitamine, cu conditia sa fie preparate proaspete, crude si fara conservanti. De aceea, racoritoarele cu arome de fructe nu pot fi mai sanatoase decat sucurile naturale, obtinute prin stoarcerea directa a fructului sau legumei. In plus, aceste adevarate medicamente care te pun pe picioare, purifica organismul, previn o sumedenie de boli si chiar le trateaza cu succes, sunt ieftine si placute la gust. Sucurile de fructe si legume nu trebuie sa ne lipseasca din alimentatia zilnica.

Cum se prepara sucurile naturale?

Fructele sau legumele cu coaja, inainte de a fi stoarse, vor fi bine spalate cu apa rece, apoi taiate in felii subtiri. Se introduc in storcatorul electric. In lipsa acestuia, mai ales pentru legume, iar dintre fructe in special pentru mere, putem folosi razatoarea metalica, urmand sa obtinem lichidul prin stoarcere, presare manuala sau cu ajutorul unui aparat. Sucurile odata obtinute se vor bea cu circa o jumatate de ora inainte de masa sau la 3 ore dupa masa, numai asa vor furniza organismului toate substantele pe care le contin. Nu se pastreaza niciodata de la o zi la alta, cu trecerea timpului, sucul se oxideaza si vitaminele se distrug. Poate fi pastrat in frigider, intr-un vas din sticla. Trebuie sa stiti ca majoritatea legumelor si fructe pot fi combinate in adevarate cocktailuri savuroase si, in acelasi timp, extrem de sanatoase.

Morcovi si telina la pahar


Sucul de morcovi este indicat in anemii, ulcere gastrice si duodenale, colite, enterite, diaree sau constipatie, afectiuni hepatobiliare, intoxicatii, dermatoze. Contine fier, calciu, fosfor, magneziu, vitamine multiple, mai ales provitamina A, pectine. Se spune ca intirzie imbatrinirea. Pentru ca are un gust fad, e indicat in combinatie cu telina, rosii, lamiie sau mere. Sucul obtinut din frunze de telina sau radacini este un bun drenor hepatic si renal, tonic al sistemului nervos si al suprarenalelor, antireumatismal si antigutos, inzestrat cu proprietati antiseptice. Contine saruri minerale, oligoelemente, vitamine. Este aperitiv si remineralizant. Se foloseste in inapetenta, astenie, surmenaj, convalescenta, demineralizare, reumatism, afectiuni pulmonare, litiaza urinara. Se administreaza cite 1-2 lingurite de 3 ori pe zi inainte de mese, sau cite 1/2 pahar pe zi, timp de 15-20 de zile, in cure intensive. Favorizind eliminarea excesului de apa din tesuturi, poate fi folosit in cure de slabire.

Suc de ardei pentru unghii

Sucul de ardei gras contine o mare cantitate de siliciu necesar unghiilor, parului si glandelor sebacee. Ajuta la curatarea pielii de petele inchise la culoare. Este bun in colici intestinale, crampe, meteorism. Sucul este mai eficient daca este combinat cu cel de morcov si spanac, in proportie de 1:2:2. Se bea cu inghitituri mici, cu 30 de minute inainte de mesele principale.

Sfecla rosie e anticancerigena

Sucul de sfecla rosie contine zaharuri, saruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B, C, PP. Este racoritor, foarte nutritiv si energetic. Se recomanda in anemii, demineralizare, TBC si chiar si in cancer. Este foarte folositor in cazul epidemiilor de gripa. Este contraindicat diabeticilor. Nu este indicat sa se consume prea mult suc de sfecla, deoarece da stari de voma si greturi, ca urmare a efectului de epurare rapida a substantelor toxice din ficat. Se recomanda un pahar de suc, repartizat in trei reprize. Este un suc fortifiant, imbunatateste metabolismul, creste continutul de hemoglobina in sange (datorita fierului, cobaltului si altor microelemente necesare in formarea sangelui), scade presiunea arteriala (magneziul din aceasta leguma contribuie la normalizarea tensiunii). Folosirea regulata a sucului de sfecla contribuie la pastrarea prospetimii pielii fetei.

Sucul de varza trateaza ulcerul

Sucul de varza este bogat in saruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B1, B2, C, PP. Este diuretic, remineralizant. Se recomanda in gastrite, ulcer gastric si duodenal, bronsite, colecist, eruptii cutanate. Pentru a evita balonarile, este bine sa se inceapa cu suc de morcov sau de spanac timp de 2-3 saptamini, dupa care se trece la sucul de varza. Se beau 1-2 pahare de suc de varza pe zi. Sucul de hrean este foarte iute, dar inlatura petele de pigmentare si chiar alunitele sau nesuferitii pistrui. Sucul de usturoi face minuni in multe boli. Usturoiul verde aduce organismului un aport insemnat de vitamina C, provitamina A, iar usturoiul matur (capatana) este mai bogat in vitaminele B1, B2, PP. Sucul de usturoi reduce tensiunea arteriala, sporeste pofta de mancare, previne bolile infectioase, gripa si chiar tuberculoza. Previne ateroscleroza, infarctul si congestia cerebrala.

Papadia lupta cu celulita

Sucul din frunzele papadiei este foarte util in constipatie si stimularea secretiei biliare. Este un tonic puternic pentru ficatul lenes, cu probleme cauzate de abuzul de alcool sau dieta severa. Este bogat in magneziu si fier. Se foloseste in litiaze biliare, reumatism, anemie, astenie, obezitate, hemoroizi, celulita. Se beau 2-3 cesti pe zi, inaintea meselor principale. Sucul de papadie combinat cu suc de frunze de gulie, ajuta la vindecarea bolilor de oase, intareste coloana vertebrala, previne formarea cariilor. Sucul de ridiche neagra contine vitaminele B si C. Este digestiv, diuretic, antialergic, sedativ nervos. Este indicat in litiaze biliare, colecistite, insuficienta hepatica, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm, reumatism, rahitism, alergii, eczeme. Se foloseste ridichea cu tot cu frunze. Se beau 20-50 de grame pe zi, deoarece este foarte puternic. In litiaza biliara, se beau zilnic cite 200-400 ml de suc. Se administreaza de obicei in combinatie cu suc de morcovi, in acest fel ajutand la refacerea mucoaselor din organism.

Sucul de ceapa vindeca surmenajul

Sucul de ceapa contine vitamine (A, B, C) si saruri minerale. Este un bun stimulent al sistemului nervos, hepatic, renal, diuretic puternic, antiseptic, antiinfectios, antisclerotic, antireumatismal. E bun in astenii, surmenaj intelectual, reumatism, afectiuni respiratorii (guturai, bronsita, astm), gripa, diabet, ateroscleroza, obezitate, edeme. Sucul de fasole verde e bogat in vitamine (A, B, C), saruri minerale, hidrati de carbon, oligoelemente. Este diuretic, depurativ, antiinfectios, tonic hepatic. Se foloseste in reumatism, guta, diabet, litiaza renala. Se administreaza cate 1/2 pahare pe zi. Este tonic general si al sistemului nervos, antidiareic. Este indicat in afectiuni pulmonare, demineralizari, stari febrile, hipotensiune. Se administreaza preventiv cate 1-2 cesti pe zi, mai ales in combinatie cu suc de mere.

Suc de patrunjel contra cataractei

Sucul de patrunjel este extrem de util in mentinerea sanatatii glandei tiroide si a suprarenalelor. Stimuleaza functionarea tractului digestiv si este un bun diuretic folosit in hipertrofia de prostata. Stimuleaza pofta de mancare, dar ajuta si la normalizarea ciclului menstrual, imbunatatirea respiratiei si a ritmului cardiac. Este foarte eficient in bolile de ochi, inclusiv ca remediu in cataracta.

Sucul de castravete

Sucul de castravete este depurativ, dezintoxicant si foarte util in cosmetica, luptind impotriva ridurilor si pistruilor. Contine vitamine (A, B, C), oxid de calciu, magneziu, sulf. Se recomanda in stari subfebrile, intoxicatii, reumatism.

Suc de cartofi pentru diabetici


Sucul de cartofi contine hidrati de carbon, protide, lipide, saruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Este hranitor, diuretic, energizant, cicatrizant, antispasmodic, antiulceros. Este indicat in gastrite, ulcere gastrice si duodenale, diabet, litiaza biliara, constipatie. Se bea cate 1/2 pahar de 3-4 ori pe zi, timp de o luna, in diabet sau ulcere gastroduodenale. In caz de litiaza biliara, obezitate, constipatie sau hemoroizi, se bea cate 1/2 pahar de 1-2 ori pe zi.

Sucul de spanac

Sucul de spanac este regenerator sanguin prin clorofila si fierul pe care le contine, remineralizant. Se intrebuinteaza in cazurile de anemie, convalescenta, oboseli fizice si intelectuale, la copii si la persoanele in varsta, in cazuri de scorbut, rahitism si arsuri. Foarte bune sunt combinatiile: spanac-morcovi, spanac-morcovi-telina, spanac-creson, in cantitati egale. 500 ml pe zi vor vindeca constipatiile cronice.

Coacazele negre previn imbatranirea

Sucul de coacaze negre are proprietati antireumatismale, antiartritice si e stimulator hepatic. Sucul de cirese e remineralizant, depurativ, antireumatismal si indicat in arteroscleroza si artroza. Energetic, este deopotriva un factor de prevenire a imbatrinirii prin actiunea lui regeneratoare si eliminatoare a toxinelor. Pentru obezitate si constipatie, face minuni sucul obtinut dintr-un kg de fructe, pe zi.

Sucul de lamaine


Sucul de lamaie beneficiaza de o reputatie recunoscuta in tratarea multor afectiuni. E indicat in caz de ulcer gastric. Contine acid citric, acid malic, glucide, saruri minerale, oligoelemente, vitamine: B1, B2, B3, A, C, PP. Este racoritor, bactericid, tonic al sistemului nervos, tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antiscorbutic, remineralizant. Se administreaza intr-o jumatate de pahar de apa indulcita, numarul de lamai stoarse crescand progresiv pana la 8-10 lamai pe zi. Este indicat sa se renunte la carne, amidon, zaharuri. Sucul diluat de lamaie trateaza arsurile solare. Actioneaza ca un astringent, usurand durerea. E un bun dezinfectant al ranilor din gura sau gat, alina durerea de gat si raguseala, opreste hemoragia nazala.

Gutuile vindeca astmul

Sucul din gutuie are proprietati fortifiante, antiseptice, hemostatice, astringente si diuretice. Este recomandat in anemie, afectiuni cardiovasculare, ale cailor respiratorii, ale tubului digestiv, in astm. Gutuile coapte sunt un foarte bun mijloc antivomitiv. Sucul de gutuie se bea in doze de cate o jumatate de pahar pana la un pahar, inainte de masa. Toate soiurile de gutui dau curaj, imbunatatesc starea de spirit. Medicina tibetana considera ca nu exista un mijloc mai bun decat sucul de gutuie in cazul bolilor de urechi. Compresele cu suc de gutuie se folosesc in afectiuni ale rectului.

Sucul de coacaze rosii


Sucul de coacaze rosii e un suc aperitiv si digestiv, diuretic si depurativ. Actiunea lui se manifesta asupra circulatiei singelui, ficatului (insuficienta si congestie hepatica), inflamatiilor tubului digestiv si ale cailor urinare, reumatismului. Diluat cu apa este o excelenta bautura pentru cei cu stari febrile. Sucul de portocale e un fluidifiant sanguin si un protector vascular. Pentru un efect mai puternic, se va folosi si coaja.

Pepenele, inamicul colesterolului

Sucul de pepene e de neinlocuit pentru bolnavii care sufera de afectiuni ale sistemului cardiovascular, pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor din organism oferind si cantitatea necesara de zaharuri. Celuloza din pepene imbunatateste activitatea intestinului si ajuta la eliminarea colesterolului in exces. Daca beti regulat suc de pepene rosu, veti elimina usor pietrele de la rinichi. Sucul de pepene este indicat de asemenea in cazul afectiunilor ficatului (ciroza, intoxicatii, pietre la bila), al anemiei, bolilor de sange. Este foarte bun pentru cei ce sufera de arteroscleroza, artrita, obezitate. Sucul de pepene galben potoleste setea si calmeaza sistemul nervos, are actiune diuretica si este un purgativ usor. Din cele mai vechi timpuri, pepenele galben este folosit in bolile de stomac si se considera ca imbunatateste dispozitia psihica.

Leacuri din fructe de padure

Sucul de zmeura e indicat in reumatism, guta, dermatoze, stari febrile. Amestecul de suc de zmeura si de suc de coacaze, constituie o bautura recomandata in febrele eruptive si inflamatii urinare. Sucul de afine e indicat in tratamentul infectiilor intestinale: enterite, colite, diaree, colibaciloza. Stimuleaza vederea nocturna. Sucul de catina e plin de vitamine. E util in caz de hipo si avitaminoza, anemie, arterite, reumatism, arteroscleroza, diaree, infectii oculare, tuberculoza, Parkinson, urticarie, ulcer, hepatita cronica si epidemica, ciroza. Amestecat cu miere si decoct de menta este bun in tratamentul bolilor tubului digestiv, cand aciditatea e scazuta. Sucul de fragi este remineralizant, antireumatismal. Este folosit si in arteroscleroza, intoxicatii, litiaze urinare. Poseda proprietati bactericide vadite mai ales impotriva bacilului febrei tifoide.

Sucul de grapefruit

Sucul de grepefruit este digestiv, depurativ, stimulent hepatic si un excelent drenor al veziculei biliare. Este si tonic, antihemoragic. Se foloseste in anorexii, dispepsii, oboseala, stari febrile, artrita, afectiuni pulmonare. Se administreaza 3 pahare pe zi, inainte de mesele principale.

Sucul de pere e indicat in anemii

Sucul de pere este depurativ, diuretic, remineralizant, indicat in anemii, surmenaj, tuberculoza. Astringent, lecuieste durerile. Regleaza digestia, este foarte indicat in diabet zaharat si obezitate. Daca nu exista recomandari speciale din partea medicului, se poate consuma de trei ori pe zi, in doze de cate un pahar, amestecandu-l cu o lingura de miere. In popor, perele coapte sau fierte sunt folosite impotriva tusei, bronsitei, tuberculozei sau astmului.

Sucul de aloe calmeaza durerea

Sucul de aloe in doze mici trezeste pofta de mancare si imbunatateste digestia, o doza prea mare are insa actiune purgativa puternica. Sucul proaspat are actiune bactericida. Extern, sub forma de comprese vindeca ranile infectate, arsurile, ulcerele. Alunga durerea, calmeaza durerile de dinti, inlatura inflamatiile gingiilor.

Sucul de struguri

Sucul de struguri, gratie calitatilor sale, a fost supranumit lapte vegetal. Valoarea lui calorica este mare: peste 900 de calorii la 1 kg. Este indicat in cazul artritei, reumatismului, gutei, litiazelor, hipertensiunii, enteritei. O cura cu un litru de suc de struguri timp de citeva zile e indicata in obezitate si surmenaj. Acest suc este remineralizant, energizant muscular, stimulent si decongestionant hepatic, antitoxic, colagog, diuretic, laxativ. intirzie imbatranirea organismului. Cura cu suc de struguri este eficienta si in dermatoze (eczeme, furunculoza), precum si in ingrijirea tenului.

Beti suc de mere zilnic!

Sucul de mere este tonic muscular si al sistemului nervos, diuretic si antireumatismal, antiseptic intestinal, depurativ este indicat intr-o sumedenie de afectiuni. In primul rand, constipatie. Este si laxativ, depurativ sanguin. Este util in astenie fizica si intelectuala, anemie si demineralizare, reumatisme, obezitate, stari febrile, gastrita, ulcer gastric, insomnii, cefalee. Se administreaza cate 3-4 pahare pe zi, inainte de masa.
Categorie: Articolele mele | Adăugat de: yka (2010-08-09)
Vizualizări: 323 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: