Acasă » Articole » Articolele mele

Zahărul ajută la cicatrizarea mai rapidă a rănilor

Acest remediu tradiţional african este testat în prezent şi în spitalele din Marea Britanie, în urma unui studiu realizat de o infirmieră care a crescut în Zimbabwe.

Copil fiind, Moses Murandu a văzut cum tatăl său punea zahăr din trestie pe rănile sătenilor şi a crescut convinsă că acesta este un remediu larg răspândit.

Zahărul este un remediu tradiţional în Zimbabwe, iar atunci când Murandu s-a mutat în Marea Britanie a fost surprinsă că medicii nu îl folosesc.

Studiul pe care ea l-a realizat ulterior a durat şase luni şi a inclus 21 de pacienţi din spitalul Selly Oak din Birmingham, ale căror răni nu au răspuns tratamentelor convenţionale. Studiul a demonstrat că zahărul aplicat pe răni, ulceraţii sau leziuni rezultate în urma amputării, înainte de a aplica bandajul, poate omorî bacteriile care împiedică cicatrizarea şi provoacă dureri cronice.

Bacteriile au nevoie de apă pentru a supravieţui, dar zahărul extrage apa din rană.

Şefii spitalului din Birmingham au fost impresionaţi de aceste rezultate şi au recompensat-o pe asistenta medicală cu suma de 25.000 de lire sterline.

Miliarde de lire sterline sunt cheltuite în prezent pe medicamente, sumele acestea putând fi economisite cu ajutorul tratamentului implementat de Murandu.

Categorie: Articolele mele | Adăugat de: yka (09.15.2010)
Vizualizări: 98 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: