Acasă » 2010 » Iulie » 6 » Alimentele se vor scumpi cu încă 7-8% ca urmare a ploilor din ultima perioadă
6:31 PM
Alimentele se vor scumpi cu încă 7-8% ca urmare a ploilor din ultima perioadă
Alimentele se vor scumpi cu încă 7-8% ca urmare a ploilor din ultima perioadă, care au afectat sute de hectare de culturi, pe lângă majorarea determinată de creşterea TVA de la 19% la 24%, potrivit federaţiei AGROSTAR.

"În următoarele săptâmâni vom asista la o scumpire a produselor agricole cu până la 8% din cauza faptului că sute de hectare cu diferite culturi au fost compromise. La această catastrofă naturală se adaugă lipsa subvenţiilor pentru acest an, dar şi faptul că agricultorii ale căror culturi au fost afectate de ploi nu vor primi nicio despăgubire, pentru că legea 381 care reglementa acordarea de despăgubiri în caz de calamităţi a fost abrogată la începutul acestui an şi nu există niciun act normativ care să o înlocuiască", a declarat într-un comunicat Niculae Ştefan, preşedintele AGROSTAR.

El menţionează că, în aceste condiţii, agricultorii sunt lipsiţi de orice resursă financiară pentru campania agricolă din toamnă, ceea ce înseamnă că vor fi afectate şi producţiile de anul viitor, astfel că agricultura nu va putea contribui la relansarea economică a României.

"Vom susţine economiile altor state prin importuri masive de produse agroalimentare. AGROSTAR cere ministrului agriculturii, Mihail Dumitru, pe care nu l-am văzut deloc în teren, în ultima saptămână de când situaţia s-a agravat, să iasă din biroul său confortabil, să meargă să vadă situaţia din teren şi să gasească soluţii. Ministrul Agriculturii continuă să se poarte ca şi când nu are nicio legătură cu acest sector. Ar trebui să plece pentru că a dat măsura incompetenţei atât el, cât şi întreaga sa echipă", a adăugat Ştefan.

Federaţia AGROSTAR, cea mai mare organizaţie sindicală din domeniul agricol, a fost înfiinţată în 1990 şi numără peste 38.000 de membri, având în componenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură, sindicate ale producătorilor şi fermierilor).


Vizualizări: 359 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: