Acasă » 2020 » Mai » 4 » Rețete simple de prăjituri
2:21 AM
Rețete simple de prăjituri

Prăjitură cu frișcă, finetti & pișcoturi  

 

Ingrediente:

 

Pișcoturi de șampanie 300 g 
Zeama de la un compot de gutui 400 ml 
Finetti 500 g 
Creme Patisserie with vegetable fat 500 ml - pentru frișcă  
Ciocolată - pentru ornarea prăjiturii

 

 

 

 


  
 

 

 

 

Specificații diverse:

 
Puteți adăuga și fructe feliate (după preferințe). De data aceasta eu nu am mai adăugat fructe deoarece mi-am dorit să încerc și varianta mai simplă.  
Eu am realizat această rețetă atât în varianta cu frișcă naturală cât și în varianta cealaltă. 
  

Modalitatea de preparare: 
  

  1. Pișcoturile se trec prin zeama compotului de gutui. A nu se lăsa foarte mult la înmuiat deoarece se fărâmiţează! 

 

 

 

 

 

 

 

 

       2. Pentru a putea orna prăjitura cu finetti trebuie să punem cutia de finetti într-un oală cu apă la foc  mic până crema din interiorul cutiei începe să se topească. Aveți grijă să nu se topească și cutia! Avem nevoie doar de finetti topit :)) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        3. Ornăm primul strat de pișcoturi cu finetti după ce am trecut pișcoturile prin zeama de la compot, adăugăm cel de-al 2-lea strat de pișcoturi, adăugăm frișca și tot așa (operațiunea se repetă până la ultimul strat). 

 

 

 

 

  
 

 

 

 

 

Modalitatea de preparare a frișcăi: 

Frișca? Dacă nu vreți să pierdeți foarte mult timp în bucătărie puteți opta pentru gama "Creme Patisserie with vegetable fat" pentru realizarea frișcăi. Nu se compară cu frișca naturală (făcută în casă) dar este de ajutor dacă ești prinsă în mai multe părți și totuși îți dorești să realizezi un desert rapid, simplu și gustos. 
Conținutul pachetului "Creme Patisserie with vegetable fat" se pune într-un vas și se pregătește foarte simplu în doar câteva minute cu ajutorul mixerului. Nu este nevoie să mai adaugi zahăr, ouă sau alte produse.  

 

 


  

 

 

 

 

 

 

La finalul tuturor procedurilor menționate mai sus ornăm prăjitura cu ciocolata rasă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

Cu drag,

Viorica Giaba.  
  

 

Vizualizări: 81 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0