Acasă » Fişiere » Fisierele mele

Legea Contabilitatii 2010
[ Descarcă de pe server (78.0 Kb) ] 05.17.2010, 1:46 PM

Capitolul I – Dispozitii generale

Art. 1
(1) Societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara, potrivit prezentei legi, si contabilitatea de gestiune adaptata la specificul activitatii.
(2) Institutiile publice, asociatiile si celelalte persoane juridice cu si fara scop patrimonial, precum si persoanele fizice care desfasoara activitati producatoare de venituri au, de asemenea, obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara si, dupa caz, contabilitatea de gestiune.
(3) Subunitatile fara personalitate juridica, cu sediul in strainatate, care apartin persoanelor prevazute la alin. (1) si (2), cu sediul sau domiciliul in România, precum si subunitatile fara personalitate juridica din România care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, potrivit prezentei legi.

Categorie: Fisierele mele | Adăugat de: yka
Vizualizări: 155 | Descărcări: 44 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: