Acasă » Articole » Articolele mele

Cele mai populare diete

Unele ajută la eliminarea rapidă a kilogramelor, altele la detoxifierea organismului, altele la menţinerea greutăţii ideale.

Dieta Atkins se concentrează pe controlul nivelului de insulină din organism prin intermediul alimentaţiei. Astfel, persoanele care urmează dieta Atkins consumă proteine în cantităţi cât mai mari, iar carbohidraţi în cantităţi mici ceea ce stimulează organismul să ardă propria grasime pentru a produce energie.

Adepţii dietei Zone mizează pe o proporţie bine stabilită între nuntrienţi, la fiecare masă: 40% carbohidraţi, 30% grăsimi (ulei de măsline, avocado şi alune) şi 30% proteine. De asemenea, se urmăreşte constant şi nivelul insulinei pentru a se mentine greutatea corporală ideală.

Există mai multe variante ale regimului vegetarian, cum ar fi regimul lacto-vegetarian, ovo-lacto-vegetarian, ovo-vegetarian, pesco-vegetarian, semi-vegetarian, însă majoritatea adepţilor îl preferă pe cel ovo-lacto-vegetarian. Acest lucru înseamnă că pe lângă alimentaţia strict de natură vegetală, ei mai consumă lactate, oua şi miere.

Salata

Dieta South Beach se bazează pe controlul insulinei şi pe beneficiile carbohidraţilor nerafinaţi.

Dieta cu hrană vie presupune consumul strict de crudităţi, alimente care nu au fost trecute prin foc, cât mai naturale, de preferat organice. Trei sferturi dintre alimentele ar trebui să fie crude, neprelucrate termic sau chimic. În acest fel se elimină toxinele din organism şi se recapătă forţa vitală pierdută din pricina regimului nesănătos de viaţă.

Cele mai populare diete

Dieta Mediteraneană imită de fapt, obiceiuri alimentare ale popoarelor din sudul Europei: Grecia, Creta, sudul Italiei. Ideea principală este consumul cât mai mare de alimente de natură vegetală, fructe şi legume proaspete, cereale, seminţe, ulei de măsline. Brânza şi iaurtul sunt principalele lactate, se consumă cantităţi moderate de peşte şi carne de pasăre, maximum 4 ouă pe săptămână, cantităţi mici de carne roşie şi vin.

Categorie: Articolele mele | Adăugat de: yka (09.15.2010)
Vizualizări: 147 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: