Acasă » 2011 » Iunie » 19 » Ironia -este copilul rasfatat al inteligentei ...Ironia este un lucru bun sau rau ?
5:53 PM
Ironia -este copilul rasfatat al inteligentei ...Ironia este un lucru bun sau rau ?
Inca din primele randuri tin sa mentionez faptul ca dupa parerea mea ironia nu are nici o semnificatie buna ci din contra ne schimba si ne" transforma " efectiv in ceea ce noi nu suntem cu adevarat . Nu trebuie sa ajungem sa facem diferente intre oameni indiferent de pozitia lor in societate si rangul lor.Dupa cum va scriam si in articolele anterioare nu bani fac diferenta ci gandirea si caracterul omului.In speta toti ca oameni suntem diferiti gandim diferit sau relativ asemanator ,mancam sau ne imbracam in stilul nostru propriu care simtim ca ne caracterizeaza.
Tocmai acest termen denumit "ironie" ar trebui sa nu existe "in viata noastra." Sa fim oameni simpli si sa ne privim partenerii ,iubiti,fratii si prietenii ca pe niste egali.Oricare ar fi situatia trebuie sa ramanem aceeiasi oameni simpli ,buni ,iubitori si intelegatori .Si ce daca nu toata lumea este asa ?Noi suntem lumea ? Noi suntem noi ...Unici in felul nostru ...tocmai asta ne face sa fim unici ...
Un om sincer si bun poate fi recunoscut foarte usor dupa fapte.Dupa parerea mea faptele primeaza mai putin vorbele desi si acestea isi au importanta lor.Ironia nu aduce nimic bun -Trebuie sa ne ferim de oamenii mincinosi si prefacuti care in aparenta sunt blanzi ca oile iar in realitate sunt cruzi si nemilosi ca "lupii rapitorii." Oamenii deosebiti se cunosc dupa fapte /"roade " fiindca strugurii si smochinii nu se culeg niciodata din "scaietii " si "ciulinii".
Un om bun nu poate sa faca fapte rele si invers. "Scaietii " si "Ciulinii " se caracterizeaza prin rautatea oamenilor mincinosi iar strugurii si smochinele pentru sinceritatea si faptele bune ale oamenilor simpli ....
Un indemn adevarat este la sinceritate , cinste si adevar ,la realizarea unor fapte bune care sa porneasca din adancul sufletului ,dar totodata la indepartarea celor rai si ipocriti din jurul nostru.
Invatatura care poate fi transmisa din aceste randuri este legata de grija si intelegerea pe care sa le-o aratam celor ce au gresit pentru ca ei sa isi inteleaga greseala si pentru a ii indruma pe drumul cel drept.
Respectul fata de ceilalti tine si de respectul fata de tine insuti.

Cu prietenie ,Yka Alina...
Vizualizări: 387 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: