Acasă » 2010 » Iunie » 17 » Numeroase zboruri au fost anulate joi la Beijing, din cauza furtunilor
3:39 PM
Numeroase zboruri au fost anulate joi la Beijing, din cauza furtunilor
Traficul aerian era perturbat joi la Beijing din cauza furtunilor şi ploilor puternice, care au provocat haos şi pe străzi, potrivit agenţiei China Nouă.

După ce biroul de meteorologie al capitalei chineze a lansat în zori cea de-a treia alertă de furtuni în decurs de 24 de ore, ploi abundente însoţite de rafale de vânt s-au abătut asupra capitalei chineze.

Acestea au provocat anularea a 96 de zboruri în intervalul orar 07.20-11.00 (02.20-06.00, ora României) şi întârzieri pentru alte 299 de zboruri, a anunţat aeroportul din Beijing, într-un comunicat.

Aceste furtuni de vară au fost însoţite şi de scăderi de temperatură, de la 33 de grade Celsius miercuri, la 27 de grade joi.

Potrivit agenţiei de presă oficiale chineze, circulaţia automobilelor a fost de asemenea perturbată, cu importante ambuteiaje pe bulevardele periferice, în contextul în care chinezii îşi reluau activitatea joi, după trei zile libere care au marcat o sărbătoare tradiţională.

Şi sudul Chinei este afectat începând de duminică de ploi torenţiale, soldate cu cel puţin 42 de morţi şi 36 de dispăruţi, potrivit unui bilanţ recent al presei chineze.

Provinciile Fujian şi Sichuan şi regiunea Guangxi au fost cele mai afectate de aceste ploi care ar urma să continue în cursul următoarelor trei zile, potrivit serviciilor de meteorologie.


Vizualizări: 367 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: