Acasă » Articole » Articolele mele |
Ce sa mananci la micul dejun, pranz si cina?
Incepe ziua cu dreptul cu ajutorul catorva optiuni pe care le ai pentru micul dejun: 1. Biscuti integrali (1 biscuit) cu curmale (2) si lapte degresat (125 ml), dupa care poti sa consumi un ou fiert cu 1 felie de paine neagra prajita unsa cu unt cu 60% grasime. Informatii nutritionale: 465 calorii si 16 g grasimi pe portie. 2. Terci de ovaz (45 g) cu stafide (30 g), scortisoara (un varf de cutit), lapte degresat (45 ml) si zahar granulat (1 lingurita cu varf), dupa care poti sa mananci o portocala. Informatii nutritionale: 444 calorii si 8,5 g grasimi pe portie. 3. Paine prajita (1 felie mica) cu sunca (3x25 g femii de sunca fara multa grasime, la grill), ou (1 buc) si 1 rosie facuta pe gratar. Informatii nutritionale: 364 calorii si 15,5 g grasimi pe portie. 3 optiuni sanatoase pentru masa de pranz 1. Salata de paste cu busuioc si rosii 50 g paste melci zeama de la o jumatate de lamaie verde 1 lingura rasa piure de rosii un varf de cutit de zahar pudra 8 -12 frunze de busuioc 150 g rosii cherry, taiate in jumatate 2 manunchiuri de frunze de spanac (50 g) 1 lingura seminte de pin prajite Se amesteca sucul de lamaie, piureul de rosii si zaharul pentru a prepara un sos pe care sa-l torni peste pastele fierte. Se adauga rosiile, busuiocul, spanacul si semnintele de in si se amesteca impreuna. Informatii nutritionale: 400 calorii si 13,4 grasimi pe portie 2. Cus-cus cu ton si rosii uscate la soare; afine 50 g cus-cus fiert coaja rasa si sucul de la o jumatate de lamaie verde 90 g ton la cutie in ulei, scurs 4 rosii cherry, jumatati 1 lingura de patrunjel tocat marunt 10 g frunze de spanac 1 rosie uscata la soare in ulei, scursa si tocata marunt Amesteca sucul de lamaieverde, coaja rasa, tonul si rosiile cherry, patrunjelul, frunzele de spanac si rosia uscata la soare in cus-cusul caldut. Se lasa timp de 10 minute sa se imbine aromele. Informatii nutritionale: 450 calorii si 13,4 g grasimi pe portie. 3. Supa de mazare cu menta; covrig cu crema de branza si castravete; 1 mandarina 1 ceapa medie, tocata 2 lingura cu ulei de rapita 450 g mazare congelata 600 ml zeama fierbinte de legume 12 frunze de menta 50 ml crema de branza semi-degresata piper negru Caleste ceapa in ulei vegetal pana se inmoaie. Adauga mazarea si zeama fierbinte de legume, iar dupa ce incepe sa fiarba presara si frunzele de menta. Redu focul, acopera si fierbe la foc mic inca 10 minute. Foloseste un blender pentru omogenizare, dupa care adauga piperul si crema de branza, amestecand compozitia. Se consuma rece. Poti sa-ti prepari apoi un sandvis: se unge cu branza moale (40 g) un covrig cu seminte si se acopera cu felii de castravete. La finalul mesei poti sa consumi o mandarina. Informatii nutritionale: 414 calorii si 12,7 g grasimi pe portie.3 solutii sanatoase pentru masa de seara 1. Felul principal: piept de pui la gratar cu dovlecel, orez si lamaie Desert: 1 mar 100 g piept de pui dezosat, fara piele 100 g dovlecel mic, taiat fasii pe lung 50 g orez brun 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura iaurt semidegresat 1 lingura coacaze congelate (dupa preferinta) 90 g broccoli usor inabusit Se gateste pe gratar pieptul de pui si dovleceii la foc moderat timp de 8 -10 minute. Ocazional stropeste cu ulei de masline. Gateste orezul, dupa care amesteca-l cu coaja de lamaie si coacazele, acopera cu un capac si lasa cateva minute. Amesteca iaurtul. Pune orezul pe un platou si aranjeaza bucatile de dovlecel si puiul pregatite la gratar. Adauga si buchetelele de broccoli. Informatii nutritionale: 486 calorii si 7,6 g grasimi pe portie. 2. Felul principal: Pizza cu branza de capra, rucola si salata verde Desert: 1 mar 165 g blat subtire de pizza 2 linguri de piure de rosii 1 catel de usturoi zdrobit 1 praf de plante aromatice 3 rosii mari, taiate felii 40 g branza de capra in bucati mari 50 g branza mozzarella 25 g salata de rucola 80 g salata verde 2 linguri sos fara grasimi pentru salata Amesteca pasta de rosii, usturoiul si plantele aromatice. Unge blatul cu acest amestec si aranjeaza feliile de salata deasupra lui. Presara branzeturile si coace pizza la cuptor pana cand se rumeneste. Taie pizza in jumatate si presara salata de rucola peste jumatate din ea. Combina cu salata peste care s-a pus sosul fara grasimi. Informatii nutritionale: 479 calorii si 14,2 g grasimi pe portie. 3. Felul principal: tocanita de porc si mar cu legume Desert: inghetata din comert 180 g macra de porc tocata cubulete 1 ceapa tocata 2 mere pentru desert, curatate de coaja, fara seminte si tocate mare 1 lingurita rozmarin uscat 1 lingurita granule de sare piper negru macinat 6 cartofi noi fierti 6 linguri broccoli fiert sau inabusit Pune carnea, ceapa si merele intr-o oala. Presara rozmarinul uscat si piperul macinat, adauga apa cat sa acopere ingredientele, acopera cu un capac si baga la cuptor timp de o ora si jumatate sau pana se fragezeste carnea. Amesteca din cand in cand. Jumatate din ce ai gatit reprezinta o portie, pune-o pe farfurie, alaturi de cartofi si broccoli. Informatii nutritionale: 489 calorii si 14,5 g grasimi pe portie. | |
Vizualizări: 431 | Comentarii: 1 | |
Total comentarii : 1 | ||
| ||