Acasă » 2011 » Septembrie » 11 » 10 ani de la atentatele din 11 septembrie.
5:43 PM
10 ani de la atentatele din 11 septembrie.
Ceremonia de comemorare a atentelor din 11 septembrie are loc, ca în fiecare an, în apropierea unei zone în plină reconstrucţie, Ground Zero, în prezenţa familiilor victimelor. Pentru prima dată, aceasta se va desfăşura în timp ce liderul Al-Qaida, Osama ben Laden, este mort, fiind ucis de un comando american la 2 mai.

Americanii au respectat primul moment de reculegere, la ora la care primul avion deturnat de terorişti a lovit unul dintre turnurile gemene. La ceremonie au venit şi preşedintele SUA, Barack Obama, însoţit de soţia sa, Michelle, dar şi fost preşedinte american George W. Bush şi soţia sa, Laura Bush.

După discursul actualului preşedinte al SUA şi al fostului lider american, rudele victimelor au citit, la ceremonia din New York, numele oamenilor ucişi în atacurile din 11 septembrie 2001.

Al doilea moment de reculegere a fost respectat la New York, la ora la care al doilea turn a fost lovit.

În Ground Zero a fost instalat un memorail pe care sunt gravate numele victimelor de la 11 septembrie. De luni, el va putea fi vizitat de cei care doresc, dar duminică accesul este permis numai familiilor victimelor.

Ceremonia are loc, ca în fiecare an, în apropierea unei zone în plină reconstrucţie, Ground Zero, în prezenţa familiilor victimelor. Pentru prima dată, aceasta se va desfăşura în timp ce liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, este mort, fiind ucis de un comando american la 2 mai.

Numele morţilor vor fi citite pe rând, cu momente de reculegere la orele la care cele două avioane de linie au lovit turnurile în 2001, la care acestea s-au prăbuşit, când a avut loc atacul asupra Pentagonului şi la ora la care s-a prăbuşit un avion în Shanksville, Pennsylvania.

Familiile vor asista ulterior la inaugurarea memorialului 11 septembrie, un spaţiu vast plantat cu stejari, pentru a încheia cei cinci ani de lucrări. Două bazine imense săpate în locul unde se înălţau odinioară turnurile World Trade Center, poartă în prezent, înscrise în bronz, numele victimelor.
Vizualizări: 334 | Adăugat de: Andrei | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: