Acasă » 2011 » Februarie » 13 » 10 paşi care îţi îmbunătăţesc starea de spirit
5:38 PM
10 paşi care îţi îmbunătăţesc starea de spirit
Muncă mai puţină, timp liber destul şi o stare de spirit extraordinară - acesta este ţelul meu în viaţă. Şi înclin să cred că este şi al tău, nu-i aşa?

Îţi ofer o reţetă extrem de simplă care va face minuni pentru mintea ta, spiritul şi trupul tău.

Înconjoară-te de oameni fericiţi!


Înconjoară-te de oameni fericiţi!

Simplul fapt că te afli lângă oameni pozitivi îţi va fi de ajuns să te facă să zâmbeşti! Ştiai că dacă ai în apropiere un prieten cu o atitudine pozitivă, şansele tale de a fi fericită cresc instantaneu cu 25%? Cercetătorii spun că fericirea este contagioasă; persoanele care văd partea plină a paharului sunt mai drăguţe cu cei din jur şi de aceea îşi fac prieteni foarte uşor. Înconjoară-te de cei mai fericiţi oameni pentru a fi fericită!.

Puţină mişcare...

Nu sta, pur şi simplu, fără să faci niciun fel de mişcare! Atunci când eşti la birou, îţi poţi pune telefonul pe speaker, timp în care vorbeşti şi faci câteva exerciţii de stretching. Când stai pe scaun poţi face câteva mişcări cu picioarele, pentru a stimula circulaţia sângelui şi pentru a dezmorţi încheieturile. Dacă eşti acasă şi te uiţi la televizor este foarte simplu să faci putină mişcare fie că dansezi, fie că faci curăţenie. Renunţă la maşină şi mergi pe jos! "Micile exerciţii vor intensifica circulaţia sângelui în corp şi creier. Aceste mişcări din timpul zilei, aparent lipsite de importanţă, îţi vor îmbunătăţi starea de spirit şi îţi vor da energia de care ai atâta nevoie", spune Geralyn Coopersmith, autoarea cărţii "Fit + Female"..

Spune stop stresului!

Mirosul şi/sau gustul unei portocale te poate relaxa imediat, ştiai asta? Potrivit unui studiu realizat de japonezi, acest fruct conţine linalol, care are menirea de a elimina stările de stres.




Vizualizări: 308 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 7
7 yka  
0
O faptă bună pe zi
Faptele bune ne ajută să ne păstrăm sănătatea şi ne îmbunătăţeşte starea de spirit, susţin oamenii de ştiinţă. Învaţă să donezi, să oferi şi să ajuţi. Persoanele care îşi ajută semenii se confruntă cu un nivel mai scăzut de stres, sunt mai optimiste şi au mai multă încredere în forţele proprii. Tu când ai facut ultima faptă bună? .

6 yka  
0
Imortalizează momentele fericite!
Şi pune fotografiile undeva unde să le vezi mai tot timpul: pe frigider sau pe birou! Când zâmbeşti, când câştigi ceva important pentru tine... Aceste fotografii îţi vor aduce zâmbetul pe faţă şi te vor face să te simţi bine, potrivit unui studiu .

5 yka  
0
Fii strălucitoare!
Galben a fost numită culoarea optimismului şi a bucuriei. Ce ar fi să o incluzi şi în vestimentaţie, dar şi în obiectele cu ajutorul cărora îţi decorezi casa?.

4 yka  
0
Cumpără-ţi flori!
De ce să îl aştepţi pe el să îţi cumpere flori? Un buchet format din florile tale preferate te poate binedispune şi îţi poate da energie pentru toată ziua, spune Nancy Etcoff, psiholog la Harvard. Când vedem flori, creierele noastre "trezesc" instant amintiri fericite. Când ţi-ai cumpărat ultima oară flori? .

3 yka  
0
Exprimă-ţi bucuria!
Atunci când o prietenă de-a ta a fost promovată, nu îi spune doar "Felicitări!". Spune-i că o merită din plin, bucură-te alături de ea, spune-i că se va descurca la fel de bine şi de acum încolo, spune-i lucruri minunate, care vin din suflet. Vei vedea că bucuria ei va fi şi bucuria ta, pentru că energia pozitivă pe care o vei oferi se va întoarce spre tine înzecit. Si asta nu o spun eu, ci Shelly Gable, profesor de psihologie la Universitatea din Santa Barbara.

2 yka  
0
Energizează-te!
Prepară o băutură naturală energizantă: pune în blender câţiva struguri, o rodie şi câteva cuburi de gheaţă. Doctorul Steven Pratt, autorul cărţii "SuperHealth", spune că nutrienţii dintr-o băutură rece sunt absorbiţi mai repede de organism decât cei dintr-o băutură aflată la temperatura camerei.

1 yka  
0
Fără televizor
Privitul la televizor te poate binedispune pe moment, dar pe termen lung nu îţi face bine, spun cercetătorii. Ce ar fi să renunţi la tv pentru câteva zile? Ce ar fi să încerci câteva activităţi cu adevărat interesante? Ia câteva lecţii de yoga, petrece o seară la poveşti cu prietenii, fă o plimbare prin parc, mergi la un picnic, citeşte o carte, găteşte... sunt atâtea lucruri interesante de făcut decât să priveşti în acea "cutie vorbitoare"....

Prenume *:
Email *:
Cod *: