Acasă » 2010 » Septembrie » 15 » 6 mituri urbane desfiinţate de cercetători. De la peştele care te face mai inteligent până la apa care te scapă de sughiţ
4:22 PM
6 mituri urbane desfiinţate de cercetători. De la peştele care te face mai inteligent până la apa care te scapă de sughiţ
Un pahar cu apă sau o sperietură zdravănă te poate scăpa de sughiţ, un pahar de lapte cald înainte de culcare este cel mai bun somnifer - sunt unele două dintre concepţiile false despre sănătate.

Multe persoane transformă înţelepciunea din bătrâni în adevărate reguli de viaţă, fără a se gândi că unele sfaturi ale bunicilor sunt simple mituri. Cu toţii am auzit de faptul că un măr pe zi ţine doctorul la distanţă. Potrivit specialiştilor în nutriţie, citaţi de site-ul shine.yahoo.com, organismul ar nevoie de mai mulţi nutrienţi decât se găsesc într-un măr pentru a ne menţine sănătoşi.

Dacă ieşi afară cu părul ud, cu siguranţă vei răci. Total eronat, spune dr. Jim Sears, de la spitalul San Clemente din California. Medicul citează un studiu realizat în Marea Britanie, care a demonstrat că acest mit este unul fals.

Cercetătorii britanici au împărţit un grup de voluntari în două categorii. O parte dintre subiecţi au fost lăsaţi într-o încăpere cu aer cald după ce şi-au spălat părul, în timp ce a doua categorie de participanţi, abia spălaţi pe cap, au stat într-o încăpere răcoroasă. Rezultatele studiului au demontat acest mit. "Totul ţine de sistemul imunitar", subliniază dr. Sears.

Vizualizări: 366 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: