Acasă » 2012 » Februarie » 4 » Afla de ce te ingrasi!
3:48 PM
Afla de ce te ingrasi!
Problema kilogramelor in plus iti da de foarte multa vreme batai de cap. Desi stilul tau de viata este acelasi ca acum 5 ani, continui sa te ingrasi constant de la an la an. Oricat de mult ai incerca sa cauti un motiv real, nu gasesti. In general, principalele cauze ale ingrasarii sunt macarurile grase, portiile mari, bauturile carbogazoase si deserturile. Insa daca tu ai renuntat si la aceste mese copioase si faci miscare zilnic, dar tot nu reusesti sa slabesti, exista o problema. Din acest motiv noi te sfatuim sa fii atenta si la dusmanii mai putini vizibili!

Fiecare femeie a trecut macar o data prin incercarile de a tine o cura de slabire. Iar in urma acesteia a constatat ca efortul este in zadar. Bineinteles ca nici una dintre noi nu ar intelege unde a gresit! Raspunsurile pot fi insa dintre cele mai neasteptate, facand abstractie de cele clasice, pe care toata lumea le cunoaste.
Stresul

Pentru majoritatea femeilor, stresul actioneaza ca un stimulent al slabitului, datorita faptului ca scade pofta de mancare. Sau cel putin asa se credea pana acum! Pentru ca existau griji, probleme, incordare, tensiune sau diverse nelinisti ce nu lasau timp pentru relaxare, se credea ca persoana in cauza sufera de lipsa apetitului. Contrar acestor mituri, s-a demonstrat ca stresul duce mai degraba la ingrasare decat la slabire. Si asta se explica prin faptul ca, sub influenta stresului, se elibereaza o serie de hormoni cum ar fi cortizonul si leptina responsabili pentru aparitia grasimii in zona abdomenului. In tot acest timp, apetitul poate creste. Insa chiar daca acesta isi pastreaza proportiile normale, ingrasarea se produce din cauza faptului ca metabolismul scade din cauza efectelor prezentate mai sus. Conform unui studiu, una din trei femei stresate e atinsa de un anumit tip de bulimie compensatorie, fata de numai 13% dintre barbatii aflati in aceeasi situatie.

Lipsa somnului

Pe langa faptul ca lipsa somnului iti da o stare de oboseala generala, nervozitate, si te face sa te simti lipsita de vlaga, el poate afecta si functiile organismului, modificandu-le. Astfel grasimile se stocheaza mult mai usor. Plus ca, atunci cand esti obosita, corpul nu mai face fata stresului si esti tentata sa dai iama in frigider, chiar in miez de noapte. Consumi dulciuri pentru ca acestea iti dau senzatia de energie. Surplusul de alimente nici nu te va ajuta sa dormi mai bine si, pe deasupra, iti va aduce si cateva kilograme in plus. Daca iti vei prelungi orarul de somn cu cel putin 30 de minute sau o ora, vei simti clar o imbunatatire. Organismul incepe sa se refaca in aproximativ 6-8 saptamani.

Medicamentele

Exista unele medicamente antidepresive, somnifere, anticonceptionale sau steroizi care pot fi responsabile pentru kilogramele in plus. Reactiile secundare ale acestora pot sa includa o crestere a apetitului si alterarea modului in care sunt stocate grasimile. Daca urmezi un tratament cu unul dintre medicamentele specificate mai sus, nu-l intrerupe brusc, fara a vorbi cu medicul. Iar pe viitor asigura-te ca ceri suficiente referinte despre reactiile adverse inainte de a-ti administra un medicament anume.
Tulburari ale glandei tiroide

Acestea se manifesta prin oboseala excesiva, dureri de cap, incapacitatea de a te concentra sau a fi atenta. O carenta a hormonului tiroidian poate fi cauza unui metabolism lent. Inainte de a incepe sa tii vreo dieta, asigura-te ca ti-ai facut un control al glandei tiroide pentru a nu exista alte complicatii.

Starea de sanatate

Daca te confrunti cu probleme de greutate severe si observi ca pe zi ce trece te ingrasi mai mult, desi tu tii diete peste diete, atunci consulta de urgenta un medic specialist sau un nutritionist. Motivele care stau la baza ingrasarii tale pot fi de natura genetica. Ar trebui sa-ti ridice un semn de intrebare situatia in care ai in familia ta persoane supraponderale. Si daca totusi nici unul dintre membri nu are greutate crescuta, atunci e posibil sa existe o cauza metabolica sau endocrina. Este bine sa efectuezi un set de analize care sa contina glicemia si profilul lipidic, testele hepatice renale, investigarea ovarelor in ceea ce priveste sindromul ovarului polichistic, sindromul metabolic sau sindromul X, afectiuni ce se asociaza adesea cu cresterea in greutate.
Varsta

Desi am lasat-o la sfarsit, varsta poate fi unul dintre principalele motive ale incapacitatii de a slabi. Dupa varsta de 30 de ani, metabolismul incepe sa incetineasca. Chiar daca stilul de viata a ramas acelasi, e nevoie de efort in plus pentru a-ti pastra silueta. Daca in trecut, faptul ca doua zile iti reduceai ratia de mancare si renuntai la paine dadea rezultate, acum va trebui sa fii ceva mai constiincioasa. Daca vei incerca sa ai un mod de viata format dintr-o dieta sanatoasa si exercitii fizice, atunci rezultatele probabil ca nu vor intarzia sa apara . Menopauza este un alt moment critic in viata unei femei. Modificarile hormonale din aceasta perioada pot cauza tulburari de somn, senzatie de foame, stari de nervozitate sau depresie.

Vizualizări: 351 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: