Acasă » 2010 » Mai » 31 » Boc: Guvernul vrea un calendar cât mai scurt pentru răspundere
8:43 PM
Boc: Guvernul vrea un calendar cât mai scurt pentru răspundere
Guvernul doreşte un calendar cât mai scurt de angajare a răspunderii pentru legea de reducere a cheltuielilor bugetare şi cea de reglementare a pensiilor şi consideră că măsurile pot fi calculate drept valabile începând cu 1 iunie, odată cu intrarea în vigoare a legilor, potrivit premierului Boc.

"Din acest moment, calendarul asumării este decis de Parlament. Dorinţa noastră este să fie un calendar cât mai scurt, în limitele cadrului constituţional existent", a spus Boc, la finalul unor discuţii cu grupurile parlamentare ale PDL.

Întrebat de jurnalişti dacă măsurile incluse în cele două proiecte de lege mai pot fi aplicate de la 1 iunie, şeful Guvernului a răspuns "Bineînţeles". Întrebat în continuare dacă legile vor fi aplicate astfel retroactiv, premierul a răspuns "Nu, de la data intrării în vigoare".

Proiectele de legi pentru care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea au sosit, luni dimineaţă, la Parlament, a declarat anterior, pentru MEDIAFAX, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Ea a precizat că Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se vor reuni în şedinţă, marţi, la ora 13.30, pentru a stabili procedura pe care o vor urma aceste legi.

Ulterior, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat, la Realitatea TV, că Guvernul intenţionează să îşi asume peste o săptămână răspunderea în Parlament pe legile care conţin măsurile de austeritate.

Vizualizări: 343 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: