Acasă » 2010 » Mai » 24 » Bulevardul Champs-Elysee din Paris, transformat timp de două zile în zonă rurală
1:21 PM
Bulevardul Champs-Elysee din Paris, transformat timp de două zile în zonă rurală
Bulevardul Champs-Elysee din Paris a fost transformat duminică de dimineaţă în zonă rurală, cu grâu, rapiţă, viţă-de-vie, bananieri, în cadrul unei vaste acţiuni a agricultorilor, care încearcă să-i atragă pe orăşeni.


Sute de agricultori au muncit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în cadrul acestei acţiuni, intitulate "Capitala Natură", care va dura până luni seara.

Acelaşi creator de "artă stradală", Gad Weil, a creat, cu 20 de ani în urmă, scena "Marele Seceriş", cu ocazia căreia, Champs-Elysee, considerat "cel mai frumos bulevard din lume", a fost transformat într-un vast câmp de grâu, pentru a fi secerat.

De această dată, pe o lungime de 1,2 kilometri, de la Piaţa Etoile şi până la rondul Champs-Elysee, tot bulevardul a fost acoperit cu vegetaţie. Organizatorii au instalat, într-o ordine foarte bine stabilită, 8.000 de parcele de teren, de 300 de kilograme fiecare. Aproximativ 18.000 de metri pătraţi au fost acoperiţi cu rumeguş de lemn de culoare roşie, desenând o potecă între terenuri.

Circulaţia rutieră a fost oprită pe bulevard, aici fiind aşteptate, în vizită, două milioane de persoane.

Accesul este gratuit, dar vizitatorii vor avea ocazia să cumpere numeroase specialităţi alimentare din regiunile franceze.



Vizualizări: 354 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: