Bună dragii/dragile mele,
Astăzi am pregătit ceva simplu și foarte gustos.
Piure de cartofi cu ficăței de pui, ciuperci champignon și inele de ceapă pane
Modalitatea de preparare:
Piure de cartofi:
Ingrediente:
-2 kg de cartofi (cantitatea se stabilește în funcție de numărul de porții);
-unt Napolact 180 g cu 65% grăsime (se adaugă după preferințe);
-sare (după preferințe).
Preparare:
1. Curățarea cartofilor de pământ și coajă
2. Am tăiat cartofii în bucățele oarecum egale
3. I-am pus la fiert cu un vârf de sare și puțin ulei prelins în cratiță
4. După ce s-au fiert (testăm acest lucru cu o furculița) folosim o ustensilă de "zdrobit cartofii"
5. Am adăugat untul rece (pe care l-am topit cu apa călduță de la fierberea lor)
Ficățeii de pui:
Am folosit 500 g de ficăței de pui pe care i-am dezghețat, "i-am clătit în 3 ape", am scurs bine apa din ei și i-am pus la foc în ulei încins pe care ulterior l-am diluat cu apă. Am adăugat sare (după gust).
Ciupercile Champignon:
Am folosit 280 g de ciuperci în saramură. Le-am scurs foarte bine zeama și le-am pus la prăjit în ulei încins. Am adăugat sare (după gust).
Inelele de ceapă pane:
1. Am folosit 500 g de inele de ceapă congelate (30 bucăți).
2. Am decongelat cantitatea dorită, le-am spălat și le-am scurs foarte bine apa.
3. Le-am pus la prăjit până s-au rumenit.
4. Le-am scos pe un recipient pe care au avut posibilitatea să "își scurgă uleiul din ele".
Vă mulțumesc frumos pentru aprecieri!
Vă pup și vă îmbrățișez cu drag!
Viorica Giaba
|