Acasă » 2019 » Iulie » 31 » Ce am gătit astăzi?
5:56 PM
Ce am gătit astăzi?

Bună dragii/dragile mele, 
  
Astăzi am pregătit ceva simplu și foarte gustos. 
  
Piure de cartofi cu ficăței de pui, ciuperci champignon și inele de ceapă pane 

 

 

 

 

 

 

 


  
 

 

Modalitatea de preparare: 
  

Piure de cartofi: 
  
Ingrediente:  


-2 kg de cartofi (cantitatea se stabilește în funcție de numărul de porții); 
-unt Napolact 180 g cu 65% grăsime (se adaugă după preferințe); 
-sare (după preferințe).


Preparare: 


 1. Curățarea cartofilor de pământ și coajă 
 2. Am tăiat cartofii în bucățele oarecum egale 
 3. I-am pus la fiert cu un vârf de sare și puțin ulei prelins în cratiță 
 4. După ce s-au fiert (testăm acest lucru cu o furculița) folosim o ustensilă de "zdrobit cartofii" 
 5. Am adăugat untul rece (pe care l-am topit cu apa călduță de la fierberea lor) 
  
Ficățeii de pui:  
  
Am folosit 500 g de ficăței de pui pe care i-am dezghețat, "i-am clătit în 3 ape", am scurs bine apa din ei și i-am pus la foc în ulei încins pe care ulterior l-am diluat cu apă. Am adăugat sare (după gust). 

 

 

 

 

 

 


  
 

 

 

 

 

Ciupercile Champignon:  
  
Am folosit 280 g de ciuperci în saramură. Le-am scurs foarte bine zeama și le-am pus la prăjit în ulei încins. Am adăugat sare (după gust). 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inelele de ceapă pane: 
  
 1. Am folosit 500 g de inele de ceapă congelate (30 bucăți).  
 2. Am decongelat cantitatea dorită, le-am spălat și le-am scurs foarte bine apa. 
 3. Le-am pus la prăjit până s-au rumenit. 
 4. Le-am scos pe un recipient pe care au avut posibilitatea să "își scurgă uleiul din ele".  


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă mulțumesc frumos pentru aprecieri! 

 

 

    
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă pup și vă îmbrățișez cu drag! 
 

Viorica Giaba  
  

Vizualizări: 194 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0