Acasă » 2019 » Octombrie » 24 » Ciorbă de legume cu carne de porc, ou și lămâie
5:10 PM
Ciorbă de legume cu carne de porc, ou și lămâie

Ciorbă de legume cu carne de porc, ou și lămâie 
  
 Ingrediente: 
  
 1. Mix de legume de la Edenia 450 g 
 2. Carne de porc (după preferințe);
 3. 1 ceapă 
 4. Bulion (2 lingurițe); 
 5. Delikat (după gust); 
 6. 3 ouă 
 7. zeama de la lămâie (zeama de la un sfert de lămâie) 
 8. sare (după gust) 


  
  

 

 


 

 

 

 

 

Modalitatea de preparare: 
  
 1. Se spală foarte bine carnea și se taie rondele. 
 2. Curățăm ceapa, o spălăm și o tăiam în cubulețe cât mai mici. 
 3. Am pus la fiert carnea de porc separat (aproximativ 1 h și jumătate); 
 4. Separat am fiert legumele; 
 5. Apa de la carnea de porc se schimbă; 
 6. După ce a fiert carnea am adăugat legumele, delikatul, ceapa; 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Precizări: 
  
Nu am călit ceapa! Nu se mai adaugă opțional ulei!

Este suficient de grasă carnea de porc ca să mai adăugați și ulei! 
  
Puteți căli ceapa deoarece îi dă un alt gust.

Eu optez pentru varianta a 2-a și anume, să pun ceapa la fiert cu legumele. 
  
7. Spre final se adaugă bulionul, sarea (dacă mai este cazul).  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Precizări: 
  
Când ciorba este gata o lăsați deoparte "să se odihnească" și reveniți ulterior să adăugați ouăle bătute cu zeama de lămâie. 
  
Ciorbița o să arate fix ca "ciorba de pui a la grec" numai că o să fie "ciorbă de porc ca la români"  :)) 
  
Întreaga operațiune a durat aproximativ 3 h :) 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă pup și vă îmbrățișez cu drag!  
  
A dumneavoastră prietenă, 
Viorica Giaba. 
  
  

Vizualizări: 115 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0