Rețeta mea de clătite pufoase și gustoase
Ingrediente:
2 ouă
200 g făină
150 ml lapte
100 ml apa minerală
Unt sau ulei pentru uns tigaia, eu prefer să folosesc untul
Pentru umplutură am folosit finetti.
Modalitatea de preparare:
Se sparg ouăle într-un castron și se bat foarte bine astfel încât să se desfacă.
Culoarea clătitelor va deveni galbenă datorită la ouăle din compoziție.
Eu nu folosesc foarte multe ouă așa cum o fac majoritatea gospodinelor.
Prefer ceva mai simplu fără prea multă " încărcătură ".
Am adăugat apa minerală și laptele peste ouă.
Ultima etapă este de a adăuga făina care trebuie mestecată foarte bine astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
Idei cheie : Se poate folosi ulei / unt în compoziție și nu îl mai folosiți în tigaie pentru ca, clătitele să nu se prindă.
Se poate adăuga iaurt / smântână în compoziție astfel încât clătitele să iasă foarte fine.
Clătitele se pot umple cu orice doriți.
Eu am uns tigaia cu unt la prima clătită pentru a nu se prinde.
Compoziția se pune la copt și după ce se rumenește întoarcem clătita pe cealaltă parte cu o paletă.
Rezultatul este unul delicios!
Poftă bună!
|