Acasă » 2018 » Iunie » 13 » Clătite simple cu finetti - Rețetă proprie
7:19 PM
Clătite simple cu finetti - Rețetă proprie

Clătite simple cu finetti - Rețetă proprie (fără lapte, ouă, zahăr, sare) 

 

Aluatul de clătite: 
  
Ingrediente: 
  
 Apă 350 ml  
 Făină 150 g 

 

 

 

 

 

 

 

  
 

 

Etapa 1: 
  
 1. Am folosit aproximativ 350 ml apa plată.  
 2. Am încorporat făina (150 g) în cantitatea de apă menționată mai sus. 
 3. Am folosit doar apă, făină, și un pic de ulei, și vă asigur că vă vor ieși niște clătite foarte bune care le puteți prepara inclusiv în perioada de post. 
  


 Secretul meu!  
  
 În compoziția alcătuită din apă și făină am adăugat puțin ulei.  
  
 Acest lucru ajută la următoarea etapă astfel încât clătitele să nu se prindă de tigaie.  
  
 Am uns tigaia cu puțin ulei doar la început. Nu trebuie să folosim foarte mult deoarece clătitele vor  deveni "unsuroase". În loc de ulei puteți să folosiți unt. 
  
 Adăugând în compoziție ulei nu a mai fost necesar ca pe parcursul coacerii clătitelor să ung tigaia cu   ulei. 
  
 Focul trebuie să fie potrivit.  


  
 Următoarele etape: 
  
 4. Se adaugă aluat în tigaie. Dacă aluatul are o consistență prea groasă mai adăugăm apă. 
 5. Aluatul trebuie să fie fără cocoloașe și cu o consistență lichidă. 
 6. Se toarnă aluatul în tigaia încinsă. 
 7. Când marginile clatitei devin aurii, trebuie întoarsă de pe o parte pe alta. 
 8. Dacă nu folosiți o tigaie specială pentru clătite și observați faptul că aluatul se prinde de tigaie este    necesar să ungeți tigaia cu ulei/ unt de fiecare dată când turnați aluatul. 
 9. Clătitele se pot umple cu dulceață, ciocolată , brânză sau orice umplutură. Am umplut clătitele cu o  lingură de finetti. Rulăm clătitele și le servim calde. 

 

 

                 

 

 


 

 

 

 Vă invit la o porție de clătite cu finetti!  

 

 

 

 

 

 

 

 


  
 Poftă bună! 

 Cu drag,

 Viorica Giaba

Vizualizări: 336 | Adăugat de: yka | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0