Acasă » 2015 » August » 27 » Comportamentul adecvat si educatia o raritate!
12:48 PM
Comportamentul adecvat si educatia o raritate!

Buna tuturor,

Astăzi m-am decis să vă scriu un articol de o importanță majoră la nivel de societate.Ce părere aveți despre comportamentul și educația "aleasă" de care dau dovadă cei tineri și nu numai? Considerați faptul că mai există vreo șansa de recuperare rapidă a sistemului nostru? Eu zic că nu ci din contra ne putem aștepta la tot ceea ce este mai rău oricând. Sunt foarte dezamăgită de persoanele în jurul cărora trăiesc datorită comportamentului lor neadecvat. Simt nevoia de o evadare să ies din tipar să le arăt că nu este bine ceea ce ei fac și să acționez eu în acest sens. Suntem o țară de lași nimeni nu are inițiativă în nimic.Muncim ca să mâncăm și să trăim bine absolut nimeni nu se mai îngrijește și de celelalte aspecte care sunt mult mai importante decât oricare altelea. 
 Într-adevăr nu poți avea pretenții de la oricine dar cred faptul că toți avem cap și gândim rațional știm ce vrem ce ne dorim ,vrem binele întotdeauna și totuși nu facem nimic concret în acest sens. Vreau să văd fapte nu vorbe. Nu contează viitorul copiilor noștri? Nu v-ar durea să vedeți cum societatea le schimbă prioritățile, gândurile până și sentimentele? Nu e destul de trist ceea ce încerc să vă spun? Minte bolnavă să ai să admiți să trăiești într-o societate infectă! Eu îmi iubesc enorm copilul și sincer vreau ca viitorul său să fie unul bun ,fără să fie nevoit să plece în alte țări visând că găsește ceea ce la noi nu există. 
 Vreau să trăiesc în țara mea fără să fiu mințită, furată și înșelata de societate și de indivizii ei! 
 Ne complacem prea ușor în situația în care ne aflăm și nu acționăm niciodată chiar dacă ne este foarte greu, suntem prea limitați în gândire sau pur și simplu comoditatea este de vină? 
 Educația se primește de la o vârstă fragedă și ar trebui să fie cea care să fie pe primul loc. 
 În schimb preferăm ca totul să vina de la sine iar așa ceva nu se mai poate demonstrați faptul că aveți ceva în chestia aia pe care o denumiți " cap". Nu îmi place felul în care " evoluăm " suntem o societate murdară și toate acestea pornesc de la fiecare dintre noi.  
 Știu că oricât aș scrie eu aici lucrurile vor rămâne mereu la fel pentru că avem alte priorități acum suntem mai mult conduși de interesul față de foloasele materiale probabil din această cauză nu mai avem timp să gândim normal. 
 V-ați gândit vreodată cum ar fi să dețineți voi puterea? Ce ați fi făcut în acest sens? Ce măsuri ați fi luat? Avem interese comune deci putem ajunge la un consens ce e atât de greu? 
 E trist să știi cine ești, ce îți dorești și ce meriți și să nu ai opțiuni în propria ta țară! 
 Facem facultăți ,masterate și doctorate degeaba suntem niște roboți și totul nu constituie decât o " simplă și o normală formalitate". 
 Aș fi vrut ca noi cei tineri să fim mai curajoși căci avem atâtea de spus!  
 M-am săturat ca oriunde merg să arunc cu banul în stânga și în dreapta ca să fiu băgată în seamă ( desigur doar la suprafață în fond nu este nimeni interesat de persoana ta orice ai da).  
 Suntem lipsiți de sentimente și așa vom fi mereu. E trist să vezi cum " se vând " oamenii, cât de ușor ești înlocuit, cât de nesemnificativi suntem pentru societatea în care trăim. Persoanele cu adevărat fericite nu se vând! Numai persoanele incapabile de a realiza ceva din proprie inițiativă recurg la astfel de metode. E mai ușor să dobândești totul din munca altora. E mai ușor să te vinzi ca o cârpă decât să îți cunoști adevărata valoare.  
 Te-ai întrebat vreodată de ce minunatele și superbele păpuși Barbie sunt mereu singure sau trec ușor de la o relație la alta ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat? 
 Prețul crește întotdeauna căci păpușica trebuie să investească în imaginea sa ireproșabilă ca să își poată continuă activitatea la cote maxime. 
 Nu am nimic cu aceste specimene dar în sinea mea sincer mă șochează nivelul la care s-a ajuns practic suntem reduși mintal! O rușine aș putea spune! 
 Cel mai grav este însă atunci când investești foarte mult în cineva și aici vorbesc de sentimente nu de partea materială și aceea persoană să nu îți răspundă în același fel.  
 Te simți ciudat și nu înțelegi de ce toate astea ți se întâmplă ție când știi cât de multe lucruri ai sacrificat ca să poți păstra ceva ce practic niciodată nu a existat sau a fost doar în imaginația ta. 
 Cu cât oferi mai mult cu atât primești mai puțin respect și tot ceea ce meriți. Cauza? 
 Nu pot să găsesc o explicație plauzibilă în acest sens și oricât aș încerca pur și simplu nu o găsesc.  Dependența provoacă răni dar nu ucide!  
 Am observat că oricât i-ai da omului el niciodată nu este mulțumit. Ajungem într-un stadiu în care nu mai știm efectiv cum să ne comportam cu cei din jurul nostru ca totul să meargă bine.  
 Nu poți să spui faptul că iubești un om dacă doar îl folosești! O relație toxică este o relație ce te distruge atât fizic cât și psihic. Indiferența văd că se practică în relații la modul general iar dragostea și lupta pentru ceva frumos este ceva de domeniul trecutului.  
 Să ne simțim norocoși că trăim înconjurați de astfel de persoane? Să rămânem să trăim alături de ele așa și să ne complacem în speranța că ce? Asta e boală curată :) . Deci nu, răspunsul este nu și concluzia este să fugi cât poți că te așteaptă o viață frumoasă și liniștită înainte!   

Vizualizări: 390 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0