Acasă » 2013 » Ianuarie » 7 » "Copilaria -inexistenta a unui suflet fraged "
8:16 PM
"Copilaria -inexistenta a unui suflet fraged "
Era o zi frumoasa de iarna . Soarele isi face si el aparitia iar fulgi de zapada imi bat in geam. Reusesc sa ma trezesc si ma indrept spre bucataria goala si saracacioasa unde imi duceam traiul zi de zi . 
Bolnav ,stand intr-un scaun cu rotile imi amintesc de vremurile bune cand inca mai traiau parintii mei . Copilaria mea zbuciumata oare unde s-a dus ? Acum sunt doar un batran uitat de lume . 
As vrea sa pot avea curajul sa o sun ...Iau receptorul in mana formez un numar si inchid...Curajul meu a disparut ca si varsta frumoasa . Ma indrept catre usa si realizez cat mi-as dori sa mai fiu copil . Lacrimile imi curg pe obraz ,le sterg si le impachetez pentru a le pastra in cutia cu amintiri din podul vechi al casei . Aud telefonul ,raspund si deodata simt cum inima-mi da sa explodeze. 
-Alo ? Bunicule ? Ce faci ? Sunt Eduard ! Te-am sunat sa-ti spun ca imi este foarte dor de tine si sa te anunt ca si data trecuta ca nu am cum sa ajung la matale nici in acest an . La multi ani ! Si tot ce-ti doresti ! . 
Acestea i-au fost vorbele si mi-a trantit telefonul in nas. Inca un an singur asa cum a fost fiecare an ...
Ma simteam obosit ,fara putere si totusi as fi vrut sa fac ceva special ,ceva ce sa ramana dupa mine.Imi simteam sfarsitul si nimeni nu avea sa fie langa mine. 
Deschid o agenda veche,rupta si plina de praf iau stiloul si incep sa scriu Povestea vietii mele si dragostea ce i-am purtat-o unicului copil ce nu a vrut niciodata sa isi recunoasca tatal datorita trecutului sau mai putin glorios.
Am fost un om simplu dar te-am iubit fiule...De ce ti-a fost rusine cu mine ??? Nu stiu cu ce ti-am gresit ...Nu am avut o situatie buna si nici ce sa iti ofer insa tu ai ajuns un om mare muncind . 
Mi-ar fi placut sa imi vad macar nepotul , doar asa poate as fi simtit si eu ca mai traiesc . Iti scriu aceste randuri fiule sa stii cat ai insemnat pentru mine si mai ales pentru mama ta . Ma gandesc la nepotul meu Eduard poate as vrea sa il vad nu te-ai gandit niciodata la asta ? Sunt 5 ani de cand el a venit pe aceasta lume si eu nici nu stiu cum arata.
Atata ura oare imi porti ? Pentru ce ? Pentru ca nu am avut posibilitatea sa iti ofer ceea ce meritai ? Ai plecat in lume de mic fara sa te mai vad vreodata . Nu am nevoie de bani tai iti spuneam , te vreau pe tine inapoi,sunt singur , am nevoie de un zambet cu care sa imi hranesc sufletul meu bolnav.
Zi de zi imi spun : " VREAU SA TRAIESC ! " si doar asta ma mai tine in viata . De vei veni intr-o zi cauta in sertarul dulapiorului din camera de zi . Acolo se afla rasplata ta ! . 
Acestea fiind zise ,zile si nopti la randul bunicul a scris o agenda plina de ganduri si sentimente triste.
Trecu un an ,trecura doi iar intr-o noapte Eduard se trezi plangand.
-Tata ,tataaaaaaaaaa.......
-Da ,fiule ....
- Tata vreau sa iti marturisesc ceva ...
-Spune,fiule...
-Tata in aceasta noapte bunicul va muri.Simt asta ,vreau sa il vad !!!!!!
-Fiule ,bunicul tau este bine ,tu ai face bine sa ai mai multa grija de mama ta bolnava.
- Bine ,tata...
..............................................................................................................................................................

Se facu dimineata .Ningea puternic si fulgi de zapada parca dansau in aer . Deschid usa si merg in biblioteca unde il gasesc pe tata . 
- Tata,tata mama o sa moara ! 
-Copile ,inceteaza cu prostiile astea am treburi mai importante de facut ! 
Copilul incepu sa planga si spre indrepta spre camera unde se afla mama sa. 
-Mama ,te iubesc enorm ! 
-Copile si eu te iubesc ! Am sa iti spun ceva important . Niciodata sa nu te lasi condus de niste hartii ce poarta denumirea de bani ! Tatal tau a suferit mult in copilaria sa si de aceea acum este de neoprit. Fa ceva cu viata ta ! 
Acestea i-au fost cuvintele si o vad cum se pravaleste intr-un somn adanc din care realizez ca nu mai am cum sa o mai trezesc.
- Tata,tata mama a plecat dintre noi te rog ,fa ceva ! 
-Fiule ,este ceva firesc moartea lasa-ma sa vad ce pot face.
-Tata vreau la bunicul !
-Bine fiule dar acolo ai sa ramai !
-Dar ,tata ...
-Te roggggggggggggg ..........
-Nu vreau sa te pierd si pe tine ! 
-Nu sunt tatal tau esti doar un bastard luat de pe strazi sau dintr-un orfelinat daca vroiai sa stii adevarul.Mama ta nici macar atat nu mi-a putut oferi,un copil.
Oare i-am cerut prea mult ?
Uitandu-ma la tata realizam cat de bolnav era ,cat il imbolnavise faima si banii sau poate suferinta.
Deschid usa, pornesc la drum fara vreun gand anume . Ajung la coliba bunicului dupa multe cautari esuate si constat ca si bunicul fusese grabit.Da,plecase si el ca si mama...Inchid usile si incep sa citesc randurile scrise de acesta.Iau telefonul din furca si sun la politie.
De indata ce politia se iveste le povestesc cele intamplate si ii rog daca se poate sa fiu trimis la orfelinatul de unde plecasem.Asa s-a si intamplat . Tata ramas singur ,a ales sa se sinucida iar eu ajuns la varsta majora decid sa public o carte despre " Murdarirea sufletului din saracie si avere ".
Am donat toate bunurile pe care le detineam si cartea s-a dovedit a fi un real succes.
Acum sunt la casa mea ,am o familie minunata si mai presus de toate sunt fericit .Sunt un om simplu dar curat ! Si sunt foarte mandru de lucrul acesta . Familia mea este cea mai importanta ,nu banii care mi-au marcat atat de mult trecutul meu si au pricinuit atata suferinta in sufletul meu . 



                                         " Voi aveti puterea de a alege ! " 

                                                    SFARSIT . 















Vizualizări: 346 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1 yka  
0
Buna seara tuturor ! Sper sa va placa aceasta poveste minunata pe care v-am scris-o si sper ca intr-un viitor apropiat sa imi fac mai mult timp pentru toate aceste lucruri.Si de ce nu ? Incepand cu aceasta poveste daca pot sa ii zic asa sa realizez si o carticica pentru copilasi ...Cu exceptia finalului care dupa cum puteti deduce si dvs . este tragic si mai ales moralizator ! O seara minunata va doresc si numai bine . A dvs .prietena , Yka Alina wink