Acasă » 2019 » Martie » 6 » Curcubeu pe cerul gurii, dar și în suflet!
3:50 PM
Curcubeu pe cerul gurii, dar și în suflet!

Bună dragile mele! Astăzi am pregătit un desert pentru soțul și copiii noștri. Doresc să vă împărtășesc și vouă pe această cale o rețetă foarte simplă de "Eclere cu vanilie și finetti".  
  
Pasul 1: Am cumpărat cojile de eclere (Nu, nu le-am făcut în casă așa cum ar fi trebuit).  
Nu am foarte mult timp disponibil și de aceea am optat pentru această variantă "Coji de eclere a la Penny Market" :)) .

 

 

  Crema de Vanilie 

 

 

 


  
 

 

 

 

 

 Pasul 2: Ingredientele folosite: 
  
 1 jumătate de pachet de unt (100 g) 
  
 500 ml lapte  
  
 5 lingurițe de Amidon alimentar fin din porumb de la Dr. Oetker  
  
 3 lingurițe de făină 
  
 3 ouă 
  
 5 lingurițe de zahăr 
  
 1 cutie de finetti (pentru ornatul exterior al eclerelor) 
  
 Modalitatea de preparare a cremei de vanilie (pentru umplerea eclerelor): 
  
 1. Am pus la fiert laptele. Am adăugat untul.
  
 2. Am adăugat ouăle bătute cu zahărul. Se mestecă în continuu pentru ca compoziția să nu facă "cocoloașe". 
  
 3. Am adăugat făina treptat. Încorporăm făina în compoziție prin adăugarea ei treptată și mestecarea continuă a compoziției. 
  
 4. Pentru a se "închega" crema eu adaug și Amidon alimentar din porumb de la Dr. Oetker.  
  
 5. Et voilà  "Crema e gata" :)) 
  
 Lăsăm crema puțin la răcit. În acest timp tăiem cojile de eclere pe jumătate. 
   
 Adăugăm crema de vanilie în fiecare ecler. 

 

 

 

  

 

  
 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima etapă: Pentru "ornarea eclerelor" am folosit "crema minune" denumită "Finetti".  
  
Și uite așa am finalizat această rețetă delicioasă de eclere. 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

P.S. Crema de vanilie rămasă în castron a fost mâncată de către bucătar. Rușinică!!! :))  

 

 

Vizualizări: 275 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0