Acasă » 2024 » Aprilie » 21 » "Explorând încrederea și forța ambiției personale"
0:58 AM
"Explorând încrederea și forța ambiției personale"

Astăzi o să vă vorbesc despre un subiect destul de important pentru mine și anume încrederea pe care am dobândit-o în ultimii ani în propria persoană, încredere care îmi lipsea cu desăvârșire și de care aveam mare nevoie în viața de zi cu zi. Încrederea pe care o avem în noi și o transmitem și celorlalți prin intermediul acțiunilor noastre ne poate ajuta în mai multe privințe. Un om încrezător în forțele proprii transmite acest mesaj prin toți porii lui. Pe lângă încredere avem nevoie și de un pic de ambiție în tot ceea ce facem și ne propunem să punem în aplicare.

Ambiția îți poate aduce foarte multe satisfacții și când spun asta mă refer strict la munca în sine și rezultatele ei. Pe lângă ambiția ce ar trebui să ne fie călăuza zi de zi, ideea de a iubi ceea ce faci, devotamentul și dragostea pusă în munca ta se văd, zi de zi, la fiecare pas. Atunci când pui suflet în ceea ce faci, reușești să întreprinzi lucruri frumoase și constructive, lucruri ce îți creează satisfacții enorme pe termen lung și contribuie totodată la creșterea stimei de sine și redobândirea unei încrederi mult mai mari aducând cu ea acest lucru dorința de a face mult mai mult și din ce în ce calitatea lucrului bine făcut să se vadă.

Însă, ca să poți să ajungi la un anumit nivel de încredere în tine trebuie să parcurgi anumite etape, unele dintre ele mai puțin frumoase, dar atât de constructive pentru noi. Și când spun constructive, mă refer în sensul că astfel devenim mai puternici. Încrederea vine la pachet cu experiența, vechimea, munca, investiția în propria persoană, liniștea ta sufletească vis-a-vis de toate experiențele ce te-au marcat, stadiul în care efectiv ești mulțumit tu cu tine cu felul în care arăți, ești, gândești, muncești, etc. Un alt aspect important pe care îl consider eu ca fiind de bază ar fi că atunci când lucrurile nu funcționează în parametrii normali să încerci să găsești o soluție fără a renunța.

Varianta de a renunța este cea mai ușoară și la îndemână variantă, însă nu este o soluție pe termen lung. La mine încrederea provine din mai multe părți și mi-am construit-o în zeci de ani de zile, decenii chiar, deoarece ceea ce construiam într-un an distrugea altul într-o zi. Cât este de important să îți menții poziția și să nu lași pe nimeni să îți distrugă această latură? De obicei, oamenii ce emană încredere și ambiție nu sunt priviți cu ochi buni din diverse motive, dar asta nu ar trebui să îți declanșeze declinul. Din contra! Gândește-te că poate sunt oameni care pe interior sunt atât de goi și luptă ca și tine de ani de zile să se reconstruiască și să devină o variantă mai bună a lor.

Și, că tot vorbeam de încredere, putere, voință și ambiție, aș vrea să punctez un aspect foarte interesant și anume faptul că îmi place să cred că există undeva, cineva, care ne vede și, într-adevăr, nu ne judecă pentru faptele noastre, însă ne ajută să învățăm ceva din ele prin lecțiile pe care ni le dă zilnic. Încrederea mea provine din caracterul puternic pe care l-am dobândit de-a lungul anilor, din experiențele de viață trăite și din liniștea sufletească pe care mi-o ofer crezând în Dumnezeu. Nu o să dezvolt acest subiect prea mult aici, cu siguranță o voi face în cadrul altui articol, însă ceea ce vreau să subliniez constă în faptul că, dacă voi nu aveți încredere în voi, nimeni altcineva nu o va face. Încrederea e ca un accesoriu pe care îl purtăm zi de zi cu noi și care atrage lucruri pozitive și frumoase în viața de zi cu zi.

Cât despre ambiție, nu pot decât să spun faptul că m-a ajutat enorm să nu renunț la ceea ce iubesc și îmi doresc. Ce mi-a plăcut mereu la felul meu de a gândi este faptul că îi ascult pe toți și ceea ce eu gândesc sau îmi doresc nu are nimeni puterea să îmi ia sau să îmi detroneze gândurile sau dorințele. Cred cu tărie și sfințenie în munca mea, în sufletul meu, chiar dacă încă mai are nevoie să se vindece de rănile din trecut, cred cu tărie în Dumnezeu că asta îmi dă putere și energie și nu le permit altora luxul de a intra în viața mea și a îmi distruge convingerile și dorințele. Atâta timp cât eu cred în ele, este suficient. Putem realiza orice dacă suntem sănătoși. Nu există lucru pe lumea asta pe care să nu-l poți realiza dacă ai voință și încredere în forțele proprii. Putem realiza orice, trebuie doar să credem asta. E doar o chestiune de timp, muncă, investiție și un strop de suflet pus în ceea ce faci nu ar strica. Crezi în tine, nu te reține nimic să faci asta!

Cu drag,
Viorica Giaba.

Vizualizări: 61 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0