Acasă » 2011 » Mai » 9 » Destinatii de vacanta: Casa lui Heidi, fetita muntilor
4:28 AM
Destinatii de vacanta: Casa lui Heidi, fetita muntilor
In estul Elvetiei, la mica distanta de oraselul Maienfeld, se afla Heididorf, sat in care se crede ca ar fi copilarit micuta Heidi, dupa ce i-au murit ambii parinti. Legendele spun ca aceasta fetita incantatoare, care cu timpul a devenit model pentru multe fetite, ar fi crescut intr-o casa de lemn cu bunicul ei.

Scrisa in 1880 de Johanna Spyri (1827 - 1901) si tradusa in peste 50 de limbi, povestea lui Heidi a cunoscut numeroase ecranizari si a bucurat multe generatii de copii de-a lungul vremii.

Chiar daca de atunci a trecut destula vreme, Heidi cea isteata si haioasa si poate mult prea matura in gandire pentru putinii ei ani, imbracata in costum popular specific Alpilor elvetieni, are si azi un impact puternic asupra copiilor fie ca citesc povestea, ori vad filmul sau desenele animate.

Legenda spune ca la Heididorf chiar ar fi trait Heidi, dar ramane, totusi, o legenda. Ceea ce se stie, insa, cu siguranta este ca autoarea cartii si-ar fi petrecut aici cateva vacante de vara, in casa profesoarei sale, Ana Elisa von Salis Hossli.

Se pare ca muntii din jur, peisajul pitoresc, oamenii locului sau vreo copila de prin vecini ar fi inspirit-o pe autoare pentru povestea lui Heidi. In 1953, Fundatia Heidi a construit o fantana in amintirea autoarei, la numai cativa pasi de casuta de lemn unde se crede ca ar fi trait adevarata Heidi alaturi de ursuzul ei bunic.

Din punct de vedere turistic, zona este foarte bine explotata si aduce venituri frumoase localnicilor. Exista aici hoteluri, restaurante si magazine cu suveniruri si an de an turistii, admiratorii lui Heidi, vin sa-i vada locurile in care aceasta a copilarit.
Vizualizări: 261 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: