Acasă » 2010 » Mai » 29 » Liderii sindicalii anunta greva!!!
7:56 PM
Liderii sindicalii anunta greva!!!

Liderii sindicali anunţă grevă în aproape toate domeniile, angajaţilor le e frică să participe

liderii sindicali au anunţat iniţial grevă generală şi de solidaritate în 31 mai în aproape toate sectoarele de activitate, ulterior unele federaţii s-au sustras de la protest, iar în prezent nici cei care au rămas fermi pe poziţie nu pot spune exact câţi angajaţi vor opri efectiv lucrul.

Pentru luni sunt anunţaţi că vor intra în grevă generală pe termen nelimitat 360.000 de angajaţi din educaţie şi 80.000 de funcţionari publici din administraţie. Acestora ar trebui să li se mai adauge, într-o grevă de solidaritate, peste 100.000 de angajaţi din administraţie, 120.000 de salariaţi din sănătate, dar şi aproximativ zeci de mii de poliţişti, angajaţi din penitenciare.

În realitatea însă, cei care vor opri cu adevărat lucrul vor fi mult mai puţini.

Şi aceasta pentru că angajaţilor le este frică să semneze pentru grevă, întrucât sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară, lucru recunoscut chiar şi de liderii sindicali.

Cel mai mare impact al acestei greve ar fi trebuit să îl aibă neparticiparea la proba de bacalaureat de luni.

Ministrul Daniel Funeriu spunea însă, joi, că 77 la sută dintre profesori vor participa luni la examene, iar cei care nu vor veni vor fi înlocuiţi, astfel încât bacalaureatul să se poată desfăşura. Acest procent este contrazis cu jumătate de gură de liderii sindicali, care vorbesc de ameninţări din partea inspectoratelor la adresa cadrelor didactice.

În administraţia publică centrală şi locală s-a vorbit, de asemenea, de oprirea totală a activităţii, pentru că toate federaţiile din acest sector spun că, cel puţin pe parcursul zilei de luni, vor înceta lucrul, fiind vorba de peste 200.000 de sindicalişti care ar fi semnat pentru greva generală sau de solidaritate.

Paşii legali pentru declanşarea grevei generale i-au înfăptuit toate cele patru federaţii din învăţământ şi două din cele din administraţie. Celelalte promit, deocamdată, solidarizarea, dar ameninţă că vor parcurge şi ele .
Vizualizări: 251 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: