Acasă » 2010 » Septembrie » 15 » MEDICII ÎŞI IAU BĂTAIE PENTRU SALARII MAI MARI, MINISTERUL SĂNĂTĂŢII VISEAZĂ LA SPITALUL DE 5 STELE
4:24 PM
MEDICII ÎŞI IAU BĂTAIE PENTRU SALARII MAI MARI, MINISTERUL SĂNĂTĂŢII VISEAZĂ LA SPITALUL DE 5 STELE
Conform proiectului de ordin pus în dezbatere publică pe site-ul ministerului, spitalele din România vor fi de cinci feluri, iar printre criteriile luate în calcul se numără numărul de paturi, nivelul dotărilor şi al pregătirii cadrelor medicale şi tipurile de servicii oferite. Narcis Copcă, directorul spitalului Sfânta Maria din Bucureşti, este nemulţumit de faptul că unul dintre criterii este numărul de paturi.

"E o prostie cum nu am mai întâlnit. Eu tratez 12.000 de oameni şi ce fac, îmi zic că nu am competenţă pentru că am 250 de paturi, nu 1500?", a declarat el pentru Gândul. În timp ce Ministerul Sănătăţii se ocupă de împărţirea spitalelor de categorii, sistemul sanitar din România are probleme mult mai grave: jumătate din doctorii din România vor pleca peste hotare în următorii cinci ani, potrivit estimărilor Colegiului Medicilor, medicamentele lipsesc din spitale, iar medicilor şi asistentelor le-au scăzut salariile. Marţi, cadrele medicale de la Spitalul Judeţean din Brăila s-au luat la bătaie cu forţele de ordine, nemulţumite fiind că salariile le-au fost micşorate cu mai mult de 25%.

Vizualizări: 375 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: